Un cutremur cu magnitudinea 5,4 a lovit, miercuri dimineata, centrul Italiei, informeaza The Independent.

[Update] Alte patru cutremure cu magnitudini de peste 5 s-au produs in Italia. Doua cutremure au avut o magnitudine de 5,1 pe scara Richter, iar celelalte de 5,5, urmat cateva minute mai tarziu de un altul de 5,4 grade.

Seismul s-a produs la ora locala 10.25, la o adancime de doar 10 km, noteaza EMSC.

Cutremurul a fost resimtit si in Lazio, Abruzzo si Marche, fiind urmat de patru replici mai mici, potrivit La Repubblica.

Cutremurul s-a resimtit si la Roma, epicentrul fiind localizat la 111 kilometri nord-est de capitala.

Pana la acest moment nu exista date privind eventuale pagube sau victime.

Acest seism survine la doar cateva luni dupa ce mai multe cutremure puternice au lovit Italia, in urma carora cel putin 299 de persoane au murit, inclusiv romani.

Pe 24 august, un cutremur cu magnitudinea de 6,2 pe scara Richter a lovit Italia, in apropierea localitatii Amatrice. Cutremurul a fost resimtit pana la Roma, situata la aproximativ 150 de kilometri de epicentru, si chiar la Bologna, in Emilia Romagna.

Trei cutremure, cu magnitudine 5,4 , 5,9, respectiv 4,6, s-au produs, pe 27 octombrie 2016, in centrul Italiei, intr-un interval de sase ore. Oamenii speriati au iesit in strada din cauza seismelor simtite pana in sudul tarii, la Napoli, aflat la peste 250 de kilometri distanta, dar si in nord, la Venetia, aflat la circa 300 de kilometri distanta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.