Rusia a indemnat regimul Bashar al-Assad sa plaseze sub control international armamentul chimic si sa il distruga.

Speram ca punerea sub control a arsenalului chimic va permite evitarea raidurilor aeriene, a declarat Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe.

"Indemnam liderii sirieni nu doar sa accepte sa plaseze sub control international stocul de arme chimice, iar apoi sa il distruga, dar si sa se alature deplin Organizatiei pentru interzicerea armelor chimice", a spus Lavrov.

Reimul Bashar al-Assad a salutat aceasta propunere.

"Ministrul Lavrov a propus o initiativa legata de armele chimice. Siria saluta initiativa rusa, fondata pe preocuparile liderilor rusi referitoare la vietile cetatenilor nostri si la securitatea tarii", a declarat ministrul sirian de Externe, Walid Mouallem.

Chiar si Barack Obama, presedintele Statelor Unite, a avut o reactie pozitiva fata de propunere.

Barack Obama a salutat luni seara propunerea rusa privind o plasare a arsenalului chimic sirian sub control international, indepartand perspectiva unor atacuri impotriva regimului de la Damasc, acuzat de comiterea unui atac chimic soldat cu sute de morti.

"Acest lucru ar putea constitui un avans important", a declarat presedintele american pentru NBC.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.