Antena Group se delimiteaza de afirmatiile publice facute de Mihai Bendeac, considerand ca acestea sunt opinii personale

La inceputul saptamanii in curs, presa a prins de veste ca emisiunea lui Mihai Bendeac de pe canalul Antena 1, iComedy, a fost anulata. Prezentatorul TV si-a publicat varianta sa a povestii pe pagina de Facebook, acuzand postul ca il favorizeaza pe Mircea Badea si ca i-a ingradit dreptul la libera exprimare.

Marti seara, Antena 1 si-a publicat punctul sau de vedere, prezentat mai jos in forma sa completa:

"Obligatiile contractuale ale lui Mihai Bendeac sunt acelea de a realiza un program de divertisment de tip comedy-show, adaptat specificului unei statii generaliste de televiziune, a carei misiune este de a produce si difuza divertisment pentru intreaga familie.

Realizatorul Mihai Bendeac a ales ca, in numele libertatii de exprimare si folosindu-se de statutul uneia dintre cele mai puternice statii TV din Romania, sa creeze conflicte de natura personala cu valorile si simbolurile culturale ale Romaniei (vezi cazul actorului Alexandru Arsinel), precum si cu valorile spirituale ale Romaniei (vezi cazul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel).

Aceste decizii unilaterale au fost de natura a afecta prestigiul acestor valori, pe care Antena 1 le respecta intru totul, precum si imaginea statiei noastre, construita in cei 20 de ani de activitate. Intelegem ca, pentru Mihai Bendeac, conflictele personale reprezinta un scop in sine, fapt demonstrat si de alegatiile comunicate public pe pagina sa de socializare, invocand mize personale in numele libertatii de exprimare.
Atata vreme cat propunerile de continut emise de Mihai Bendeac pentru emisiunea iComedy sunt conflictuale, defaimatoare, triviale, denigratoare sau aduc atingere valorilor publice, consideram ca aceasta "atitudine artistica" incalca flagrant obligatiile contractuale si editoriale asumate de acesta inca de la inceputul proiectului.

Antena 1 sustine continuarea proiectului iComedy atat timp cat continutul emisiunii va fi creat pentru telespectatorii postului si nu pentru rafuieli personale ale realizatorului acesteia."


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.