Business 13 Mai 2018 00:14
Presedintele Klaus Iohannis a sustinut, sambata, la Blaj, ca "schimbarea legii salarizarii, schimbarea in zona fiscalitatii au fost facute de habarnisti", acesta spunand si ca s-a ajuns la o faza in care se produc "pagube majore", cu nemultumiri in randul populatiei.

"Este deja aceasta nefericita reforma salariala, cu nefericita reforma fiscala, intr-o faza cand produce pagube majore si vedem in fiecare zi noi si noi exemple de oameni nemultumiti. S-a ajuns atat de departe, incat chiar si cei carora li s-au marit salariile sunt nemultumiti de aceste modificari. Lucrurile deja au intrat intr-o zona cand este nevoie de carpeli si am vazut ca Guvernul a promis celor din sanatate anumite carpeli, altfel nu le pot numi, la legea salarizarii, la stabilirea unor sporuri si asa mai departe", a declarat Iohannis.

Seful statului a opinat ca "se vede din ce in ce mai clar ca aceste lucruri, schimbarea legii salarizarii, schimbarea in zona fiscalitatii au fost facute de habarnisti, de amatori care au crezut ca este foarte usor sa cresti salariile si lumea sa fie foarte multumita".

Iohannis a subliniat ca lumea nu este multumita si ca "nivelul de trai nu creste fiindca cineva de la PSD da dispozitie sa creasca nivelul de trai".

El a spus ca este nevoie de foarte multa munca si de reforme corelate, scrie Agerpres.

"Si in loc sa facem reforme care ar duce la cresterea nivelului de trai, de exemplu descentralizare, simplificare fiscala si asa mai departe, in loc sa faca aceste lucruri, acesti PSD-isti ai lui Dragnea au facut alte lucruri care, iata, incep sa produca din ce in ce mai multa nemultumire",
a conchis Klaus Iohannis.

Iohannis: Romania ca stat nu stapaneste birocratia in niciun domeniu

"Noi ca si stat nu stapanim birocratia in niciun domeniu. Ba este excesiva, ba este prea slaba. Procedurile sunt fie necorelate, fie neexplicate, fie lipsesc cu desavarsire in chestiuni esentiale. Aceste lucruri, cu siguranta, o sa le invatam. Suntem o democratie tanara si avem nevoie de timp pentru a prinde din urma pe altii care au experienta mult mai mare in aceste constructii", a afirmat seful statului in cadrul unei dezbateri gazduite de Colegiul "Inochentie Micu Klein".
Citeste si:
Horoscopul dragostei pentru martie 2024. Ce zodii vor avea parte de...
Horoscopul dragostei pentru...

Concret, Klaus Iohannis a opinat ca chestiunile legate de patrimoniu sunt supuse unei birocratii excesive si unei subfinantari cronice. "Sunt doua motive pentru care noi, romanii, in loc sa ne mandrim cu multele obiecte de patrimoniu, de cele mai multe ori le deplangem, fiindca decad. E un fapt trist", a spus seful statului.

Presedintele a mentionat ca subfinantarea este o problema care tine mai degraba de importanta data de guvernanti acestor monumente.

"Aceasta combinatie de birocratie prost gandita si subfinantare este foarte, foarte problematica. Si imi doresc foarte mult si prin astfel de dezbateri sa apara o constientizare a acestor valori imense pe care le avem si sa apara o intelegere la decidenti pentru nevoia de consolidare, de repunere in valoare. Avem in Romania foarte multe locuri care merita pe deplin sa fie readuse la justa lor valoare", a conchis Iohannis.

Citeste si:
Guvernul își dă restanțele de toamnă. Legea pensiilor speciale,...
Guvernul își dă restanțele de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.