FC Steaua a primit mai multe amenzi din partea Jandarmeriei Capitalei, valoarea totala fiind de 127.000 de lei, pentru "mai multe abateri de la prevederile legale in vigoare", cu ocazia meciului cu Rapid, disputat, luni, pe Arena Nationale, se arata intr-un comunicat. 

Conform comunicatului, citat de MEDIAFAX, "Jandarmeria Capitalei a constatat mai multe abateri de la prevederile legale in vigoare, savarsite de catre clubul organizator, de firma de paza si de catre unii dintre suporteri".

Astfel, in urma celor constatate, Jandarmeria Capitalei a luat urmatoarele masuri: "Clubul organizator va fi sanctionat pentru nerespectarea prevederilor art. 10 din Legea 4/2008 privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive cu completarile si modificarile aduse de legea 10/2012 care reglementeaza obligatiile organizatorului de competitii sau jocuri sportive, dupa cum urmeaza:

- pentru nerespectarea alin. 1 lit. e, care prevede obligatia "sa nu permita folosirea sistemelor de comunicare cu publicul pentru incitarea spectatorilor la violenta, la producerea de distrugeri sau la denigrarea imaginii participantilor la competitiile sau jocurile sportive"; cu amenda in valoare de 40.000 de lei.

- pentru nerespectarea alin. 1 lit. r , care prevede obligatia "sa interzica afisarea in arena sportiva a simbolurilor, sloganurilor ori textelor cu continut obscen sau care incita la denigrarea tarii, la xenofobie, la ura nationala, rasiala, de clasa ori religioasa, la discriminari de orice fel si la violenta, indiferent pe ce suport ar fi inscriptionat"; cu amenda in valoare de 35.000 de lei.

- pentru nerespectarea alin. 1 lit. t, care prevede obligatia "sa asigure amplasarea, la punctele de acces in incinta arenei sportive, a unor dispozitive metalice rotative/turnichete prevazute cu sistem de contorizare, in vederea efectuarii unui control riguros al accesului"; cu amenda in valoare de 12.000 de lei.

- pentru nerespectarea alin. 2 lit. a, care prevede obligatia "sa efectueze la intrarea in arena sportiva un control riguros al persoanelor si al bagajelor acestora, avand ca scop impiedicarea introducerii in stadion a unor obiecte sau materiale de genul celor prevazute la lit. b) sau la alin. (1) lit. r)"; cu amenda in valoare de 5.000 de lei.

Citeste si:
ANAF, amendă record pentru un mare lanț de magazine din România. De...
ANAF, amendă record pentru un...

- pentru nerespectarea alin. 2 lit. b, care prevede obligatia "sa nu permita accesul persoanelor carora le-a fost interzisa intrarea la asemenea genuri de manifestari, al persoanelor care se afla in stare vadita de ebrietate sau se afla, in mod evident, sub influenta substantelor halucinogene, al persoanelor care au asupra lor bauturi alcoolice, arme si munitii de orice fel, faclii, torte, artificii, petarde, materiale explozive, incendiare sau fumigene, dispozitive pentru socuri electrice, substante toxice, halucinogene, iritant lacrimogene ori paralizante, recipiente, corpuri contondente, cutite, pumnale, sisuri, castete ori alte asemenea obiecte fabricate sau confectionate anume pentru taiere, impungere ori lovire, precum si al persoanelor care au asupra lor mijloace de publicitate vizuala de genul celor prevazute la alin. (1) lit. r)"; cu amenda in valoare de 35.000 de lei".

Citeste si:
Rețetă de lava cake. E unul dintre cele mai simple și rapide deserturi
Rețetă de lava cake. E unul...

Jandarmeria Capitalei a mai anuntat ca firma de paza va fi sanctionata cu amenda in valoare de 500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor art. 27 alin 1 - "nerespectarea de catre personalul de ordine si siguranta, in incinta arenelor sportive, a obligatiilor prevazute in planurile de actiune" din Legea 4/2008 privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive cu completarile si modificarile aduse de legea 10/2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.