Stirea victoriei romanului Lucian Bute impotriva francezului Jean Paul Mendy a facut inconjurul lumii. Ziare precum Washington Post sau Le Soleil au titrat despre KO facut de pugilistul roman.


  • Washington Post titreaza in editia de azi de sport: "Bute isi pastreaza titlul IBF cu un KO impotriva lui Mendy, in runda a 4-a". Cotidianul american descrie pe scurt principalele miscari ale pugilistului roman si citeaza primele cuvinte ale sale: "Sunt mandru ca am facut Romania fericita"

  • Le Soleil ne aminteste de perioada monarhala si il proclama pe Bute "rege al Romaniei" : "Vlad Tepes a domnit la mijlocul secolului, iar Carol I in secolul 19. Dar incepand de ieri Romania are un nou rege. Lucian Bute l-a invins prin KO pe Jean-Paul Mendy dupa 2 minute si 48 de secunde din repriza a patra, in fata a zece mii de oameni aflati in extaz la Romexpo. Noul rege a izbucnit in lacrimi cand arbitrul a decis incheierea luptei. Croseul sau violent de stanga trimis direct in barbie l-a adormit pe Mendy. Francezul a ramas secunde in sir intins cu fata pe podea, in timp ce Bute a fost incoronat", a scris cotidianul.

  • "Lucian Bute, stapan in Romania natala", a titrat Courrier Laval, care a continuat: "8.000 de fani nu s-au oprit niciun moment si si-au incurajat campionul care si-a aparat centura si titlul mondial pentru a opta oara." Si presa de specialitate, blogurile, conturile de Twitter si Facebook au anuntat marea victorie a romanului.
  • Badlefthook.com comenteaza victoria pugilistului roman, punand la indoiala calitatile de invingator ale adversarului acestuia, Mendy fiind considerat un campion de IBF doar de catre federatie, nu si de catre fani.
  • Blogul foxcrawl.com prezinta chiar si inregistrarea video a momentului in care Bute ii aplica adversarului sau pumnul castigator.

  • Udrea: Meciul lui Bute a fost vazut de 4,5 milioane de telespectatori romani, audienta record

Meciul dintre Lucian Bute si Jean Paul Mendy a fost urmarit de 4,5 milioane de telespectatori romani, cea mai mare audienta avuta in ultimii 20 de ani de o competitie sportiva transmisa in Romania, a declarat, duminica, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea.

"Gala «Campion pentru Romania» si-a atins obiectivele propuse prin parteneriatul cu Lucian Bute. Conform datelor oficiale meciul s-a bucurat de cea mai mare audienta avuta de o competitie sportiva transmisa in ultimii 20 de ani in Romania", a spus Udrea, citata de MEDIAFAX.

Ea a mentionat ca meciul a fost urmarit de peste 4,5 milioane de telespectatori romani. Audientele externe vor fi prezentate, potrivit Elenei Udrea, imediat ce vor fi disponibile.

Ministerul Dezvoltarii si Turismului a incheiat un contract de 1,93 milioane de euro, fara TVA, cu o firma detinuta de Rudel Obreja pentru promovarea brandului national turistic la gala. Din valoarea totala a contractului, aproape 600.000 de euro sunt pentru expunerea brandului pe ringul de box, organizatorul galei asumandu-si o audienta de 2,45 milioane de persoane, dintre care 1,52 milioane in direct.

"Sunt unii care contesta utilitatea folosirii acestor sume pentru organizarea meciului precum si implicarea MDRT. Acestora, inclusiv domnului Voiculescu, le transmit ca nu i-a oprit nimeni pana acum sa sponsorizeze si sa organizeze un meci al lui Lucian Bute in Romania, pentru a demonstra ca sustin valorile romanesti",
a afirmat Udrea.

Citeste si:
Lucian Bute: Acum nu ma gandesc la retragere
Lucian Bute: Acum nu ma...

Intrebata cum comenteaza huiduielile publicului prezent la meci atunci cand i-a fost pronuntat numele, Udrea a spus: "Nicio fapta buna nu ramane nepedepsita".

Ea a adaugat ca multi spectatori nu au inteles ca Bute nu i-a multumit ca unui politician, ci unui om care s-a implicat foarte mult in organizarea galei respective.

Dupa victoria cu Jean Paul Mendy, Bute a spus ca este mandru ca este roman si ca a putut aduce bucurie poporului roman. El a multumit si fanilor din Quebec (Canada), in limba franceza, incheind cu: "Traiasca Quebec, Traiasca Romania".

Apoi, Bute s-a indreptat spre locul in care se afla ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, spunand: Vreau sa va multumesc, doamna ministru", moment in care publicul a inceput sa huiduie. Bute le-a spus atunci spectatorilor: "Nu e corect, datorita doamnei sunt aici in fata dumneavoastra".

Citeste si:
VIDEO Zelenski: „Ucraina este pe cale să obțină o nouă victorie”
VIDEO Zelenski: „Ucraina este...

Bute si-a pastrat cu succes pentru a opta oara centura mondiala IBF la categoria supermijlocie, dupa ce l-a invins pe francezul Jean Paul Mendy prin KO in repriza a patra a meciului desfasurat la Romexpo, in fata a 10.000 de spectatori.

  • Mutu: Bute a lovit asa cum i-am recomandat

Atacantul Adrian Mutu l-a felicitat duminica pe campionul mondial IBF, Lucian Bute, pentru ca si-a aparat a opta oara titlul, subliniind ca cel poreclit Mr.KO a lovit exact asa cum i-a recomandat el, scrie MEDIAFAX.

"Am vazut meciul pe internet, mi-a placut cum a boxat, a lovit asa cum i-am recomandat. Lucian a demonstrat ca este campionul nostru si eu ma mandresc cu el. Mi-a placut knock-out-ul si mi-a placut si cazatura lui Mendy. Rautatile din partea unora nu ma intereseaza, tu esti un campion mondial, nu o data, ci de noua ori", i-a spus Mutu lui Bute, prezent in studio la Sport.ro.

Citeste si:
CTP, după performanța lui David Popovici: ”Eu nu mă simt mândru”
CTP, după performanța lui...

Adrian Mutu a afirmat ca nu este surprins de faptul ca la meciul lui Bute au asistat 10.000 de persoane: "Nu ma surprinde, cred ca daca sala era de 50.000 atatia erau. Este cel mai mare boxer a tuturor timpurilor din Romania, asa cum boxeaza el, putini au facut-o".

Mutu l-a invitat pe Bute la meciul amical cu Argentina, insa i-a recomandat mai degraba sa se odihneasca.

Bute si-a pastrat cu succes pentru a opta oara centura mondiala IBF la categoria supermijlocie, dupa ce l-a invins pe francezul Jean Paul Mendy prin KO in repriza a patra a meciului desfasurat la Romexpo, in fata a 10.000 de spectatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.