Antrenorul Mihai Stoichita il va inlocui pe Cristiano Bergodi pe banca tehnica a Stelei, dupa ce managerul general al clubului, Basarab Panduru, a refuzat sa preia echipa, a anuntat, joi noapte, patronul ros-albastrilor, Gigi Becali.
"Mihai Stoichita este noul antrenor, iar azi (n.r. vineri 18 septembrie 2009) va conduce primul antrenament. Nu am negociat nimic cu el, am discutat doar despre preluare si atat. Am incercat cu Panduru, dar mi-a spus ca nu vrea sa vina pentru ca i-a promis lui Bergodi si nu am insistat. I-am zis 'Bine, ma, propune tu pe cineva' si el a zis 'Mihai Stoichita'. Mi-a spus ca a colaborat cu el, ca lucreaza foarte bine si gata. Norocul lui este ca vine cand echipa este in crestere si sunt convins ca va face performanta", a spus Becali.

Noul antrenor al ros-albastrilor, Mihai Stoichita, a afirmat: "Cand e vorba de Steaua, nu stai sa te mai gandesti la nimic, mai ales ca eu am si antecedente aici. Chiar daca nu am fost mereu la unison cu domnul Becali, Steaua nu se refuza. Nu mi-e frica de perioada care urmeaza, daca mi-ar fi fost nu m-as fi bagat in fotbal. Cand ai rezultate, nu are de ce sa fie atmosfera negativa la echipa. Gigi nu m-a pus intendent la palat, avem meci duminica si trebuie sa il castigam. Asta e situatia. Lotul Stelei este tanar, fara experienta, dar ar putea creste".

Cei doi au precizat ca inca nu au convenit asupra duratei intelegerii si nici asupra obiectivelor. Stoichita va conduce primul antrenament al noii sale echipe vineri, de la ora 10:30, informeaza NewsIn.

Managerul general Basarab Panduru a explicat de ce a refuzat oferta lui Becali: "Am refuzat din start propunerea lui Gigi, iar el mi-a zis 'Ba, esti nebun?'. Oi fi nebun, dar nu puteam sa vin antrenor dupa Bergodi, pentru ca i-am promis. Chiar daca imi doream foarte mult sa antrenez Steaua, am refuzat, constient de riscul ca as putea sa nu mai antrenez niciodata in Ghencea. Cu Mihai Stoichita am lucrat, mi-a fost antrenor, dar acum doar el raspunde de rezultate, i-am si spus, e treaba lui".

Stoichita a antrenat ultima oara gruparea cipriota AEL Limassol, pe care a dus-o pana in finala Cupei Ciprului in sezonul trecut. El a mai pregatit Steaua in sezonul 1997-1998, cand a castigat titlul de campion al Romaniei in detrimentul Rapidului, dar si in primele 10 etape din anul competitional 1998-1999.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.