Sport 31 Martie 2009 13:09
Antrenorul formatiei Standard Liege, Ladislau Boloni, a declarat astazi ca nationala Romaniei are sanse mici de a se califica la CM 2010, devenind a treia favorita in Grupa 7, dupa ce a pierdut pe teren propriu si meciul cu Serbia

"Dupa infrangerea cu Serbia, sansele noastre de a ne califica la Mondiale au devenit foarte mici, de acum avem sansa a treia la calificare", a spus Ladislau Boloni, care a adaugat ca nefolosirea lui Maximilian Nicu in meciul cu Serbia i s-a parut justa, in contextul in care mijlocasul echipei Hertha Berlin are nevoie de acomodare la echipa nationala, informeaza newsIn.

Fostul selectioner s-a referit si la urmatorul meci al Romaniei din preliminariile pentru CM 2010, cel cu Austria: "Ma astept la o evolutie buna a Romaniei, pentru ca acum nu mai are acea presiune. Cred ca rezultatul final va fi unul satisfacator pentru noi. Nu stiu in ce masura va fi vorba despre o reactie de orgoliu din partea jucatorilor, mai degraba cred ca in partida cu Austria va fi o reactie de profesionalism din partea lor".

Ladislau Boloni a comentat si varianta improspatarii lotului Romaniei in eventualitatea unui rezultat negativ contra Austriei: "Nu sunt deloc de acord cu aceasta idee ca trebuie schimbate generatiile atunci cand nu mai sunt sanse de calificare. Acest lucru trebuie facut din mers, trebuie sa existe o politica si un program de reimprospatare a lotului. Eu cred ca FRF are implementat acest program".

In incheiere, tehnicianul lui Standard Liege a explicat si de ce nu a mai venit la Constanta pentru a asista la meciul cu Serbia: "Sunt deranjat de toata acesata atmosfera creata in jurul venirii mele la Constanta. Eu nu mai pot veni acum la niciun meci al nationalei, ca gata, se speculeaza ca vreau sa-l inlocuiesc pe Piturca. Nu am fost la meci pentru ca am avut de rezolvat niste probleme familiale la Targu Mures".

Echipa nationala a Romaniei a pierdut sambata, pe teren propriu, in fata Serbiei, scor 2-3, intr-un meci din Grupa a 7-a a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2010. Clasament : 1. Serbia 12p (5 j), 2. Lituania 9p (5j), 3. Franta 7p (4j), 4. Austria 4p (4j), 5. Romania 4p (4j), 6. Insulele Feroe 1p (4j).

Urmatoare etapa a Grupei a 7-a se va disputa la 1 aprilie si programeaza meciurile Austria-Romania si Franta-Lituania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.