Social 27 Iunie 2008 17:19
Produsele din supermarketuri vor fi mai ieftine, pana la sfarsitul verii. Decizia a fost luata astazi de reprezentantii hypermarketurilor si de producatori, informeaza NewsIn.

Ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos, a participat astazi la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale la intalnirea dintre reprezentantii retailerilor si cei ai producatorilor din industria alimentara, tema discutiei fiind Codul de Bune Practici.

"Am ajuns la concluzionarea discutiilor care au loc de cateva saptamani. Este un prim rezultat concret efectiv al acestor discutii. (...) S-au stabilit si niste principii vis-a-vis de modul in care se calculeaza pretul. Cand am avut prima intalnire la minister am spus ca obiectivul nostru principal este acela de a asigura o mai mare trasparenta intre furnizor si comerciant, inclusiv a modului in care se stabilesc clauzele contractuale si pretul. Si conditiile concurentiale vor fi mai efective si ele ar putea duce si la un efect asupra pretului", a declarat ministrul agriculturii, Dacian Ciolos.

"Acele taxe nu mai constituie un criteriu pentru incheierea unui contract cu o retea de retail. Acele taxe raman pentru cei care doresc sa le ia. Faptul ca e refuzata plata acelor taxe nu poate sa duca la incheirea contractului cu o retea de retail. (...) 04.40 Preturile vor fi acceptabile pentru consumatori si parerea mea este ca in doua luni preturile o vor lua putin in jos", presedintele ANRC, Sorin Minea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.