Social 11 Iunie 2008 01:46
Un chirurg i-a taiat nejustificat unui pacient aorta, vena pulmonara, ventriculul stang si un plaman Pe data de 3 martie, la Institutul de Boli Cardiovasculare „C.C. Iliescu“ de la Fundeni, un pacient a murit dupa ce chirurgul care il opera i-a macelarit inima si plamanul drept
Astfel, Gheorghe Moldovan a intrat în sala de operatie pentru o protezare de valva aortica, iar medicul care l-a operat se numeste Bogdan Rotareasa. Dupa mai bine de zece ore, pacientul a fost declarat mort. Imediat cazul a intrat in atentia Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 2, care a solicitat Institutului Medico Legal „Mina Minovici“ efectuarea autopsiei in vederea elucidarii cauzelor decesului. Raportul medico-legal de necropsie este cutremurator. Pacientul, in varsta de 73 de ani, a murit dupa ce doctorii Rotareasa si Alexandru Cornea, ultimul mana a doua, au gresit in numeroase randuri.

IML: „Operatia a fost incorecta si a dus la decesul pacientului“
Concluziile raportului medico-legal sunt clare. “Moartea numitului Gheorghe Moldovan a fost violenta. (...) Operatia a fost corect indicata, dar condusa si executata necorespunzator in sensul ca a fost efectuata foarte lent (aproximativ 10 ore, timpul necesar in mod normal pentru o astfel de operatie fiind de 3 ore (...) si grevata de o serie de incidente si manevre chirurgicale inadecvate”. Medicul care a efectuat necropsia a constatat mai multe leziuni. Astfel, a fost sfasiata aorta descendenta, a fost rupta vena pulmonara dreapta superioara, a fost lezat lobul inferior al plamanului drept si a fost descoperita si o plaga la apexul ventricului drept. In concluzia finala, medicii de la IML spun: “(...) executia acestei operatii a fost incorecta si a condus la decesul pacientului, intre leziunile produse intraoperator si deces exista o cauzalitate directa”. Cu alte cuvinte, avem un nou caz de tipul celui comis de doctorul Naum Ciomu, numai ca de aceasta data omul a ramas nu fara penis, ci fara viata.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.