Social 29 Martie 2008 11:59
Un licean roman din Brasov, Vlad Parau, care participa ieri la manifestarile de la Chisinau cu ocazia a 90 de ani de la unirea cu Basarabia, a fost expulzat de fortele de ordine pe motiv ca nu isi declarase prezenta in Republica Moldova, transmite corespondentul NewsIn.

Vlad Parau participa ieri la manifestatiile din Chisinau care au marcat 90 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania, organizate de grupul de initiativa Sfatul Tarii. Liceanul roman, impreuna cu mai multi activisti ai organizatiei neguvernamentale Hyde Park, a fost retinut chiar in momentul in care erau intervievati telefonic de o ziarista de la Gazeta de Maramures.

Patru politisti imbracati in civil s-au apropiat, prezentandu-se ca fiind de la Serviciul de Migratie, si i-au cerut elevului roman actele de identitate. Pentru ca acesta nu le-a putut prezenta, a fost retinut si transportat la comisariatul de politiei din sectorul Buiucani de la Chisinau.

In dupa-amiaza aceleiasi zile, Parau a fost dus in fata unei instate care a decis expulzarea sa din Republica Moldova. Desi decizia putea fi atacata prin recurs in termen de zece zile, romanul a fost urcat cu forta intr-o masina a politiei si condus la frontiera.

Potrivit Hyde Park, liceanul a primit interdictie de intrare in Republica Moldova pentru cinci ani.

Vlad Parau intrase in atentia autoritatilor si a fortelor de ordine inca din momentul trecerii frontierei cu Republica Moldova. Vamesii moldoveni de la punctul de trecere Sculeni i-au confiscat 450 de copii xerox ale revistei de autor Credinta Noastra pe care le avea asupra sa.

Parau a spus ca a venit la Chisinau in vizita la rude, dar si pentru a participa la evenimentele desfasurate cu ocazia aniversarii Zilei Unirii. Tanarul avea in bagaje doua cutii cu copii xerox ale revistei, care continea informatii si opinii pe tema Unirii, precum si citate din Mihai Eminescu, Vasile Alecsandri si Andrei Muresanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.