O analiza facuta de Politia Rutiera din Capitala pentru anul 2007 a relevat ca numarul punctelor negre (locurile in care s-au produs cel putin trei accidente din aceeasi cauza) a crescut de peste doua ori fata de anul 2006. Din cele 29 de puncte negre cunoscute de politisti in anul 2006, in 2007 se regaseste doar unul. Este vorba despre intersectia Calea Vacaresti cu Strada Pridvorului. In anul 2007 s-au descoperit alte 63 de zone rutiere periculoase. In localizarea locurilor respective s-au luat in calcul accidentele soldate cu morti, raniti grav sau raniti usor. S-a constatat ca neacordarea de prioritate este cauza celor mai multe accidente produse anul trecut.

Cele mai multe puncte negre (14) sint in sectorul 2. Iar cea mai periculoasa artera de circulatie din Bucuresti a fost considerata Bulevardul Beijing, in zona podului Herastrau, din sectorul 1. Aici s-au produs in 2007 cele mai multe accidente (11), cu 15 victime (un mort, patru raniti grav si 10 usor). Cauza a fost viteza neadaptata la conditiile de drum. Un alt punct negru important din sectorul 1 este considerat si Bulevardul Dinicu Golescu, unde anul trecut au fost inregistrate noua accidente. Cauzele: neacordarea de prioritate si traversari neregulamentare ale pietonilor. Cea mai periculoasa intersectie din sectorul 2 este Strada Icoanei cu Strada Mihai Eminescu. Anul trecut s-au inregistrat aici sapte accidente cu noua raniti, cauza fiind neacordarea de prioritate prietonilor.

Cele mai periculoase zone din sectorul 3 sint intersectia strazilor Matei Basarab cu Delea Noua (sase accidente cu opt raniti), din cauza neacordarii de prioritate masinilor, cea a Bulevardului Mircea Voda cu Pasajul Marasesti (sase accidente cu sapte raniti), din aceeasi cauza, si cea a Strazii Nerva Traian cu Bulevardul Octavian Goga (cinci accidente). Acelasi numar de accidente s-a inregistrat la intersectia Caii Vitan cu Strada Energeticienilor. Cauza a fost traversarea neregulamentara a pietonilor.

In sectorul 4, cele mai multe accidente (cite sase) au fost la intersectia Caii Vacaresti cu Strada Pridvorului si cea a strazilor Lalosu cu Padesu. Cauzele: neacordarea de prioritate pietonilor si masinilor. Cele mai multe accidente din sectorul 5 au fost pe Soseaua Alexandriei, la intersectia cu Soseaua Antiaeriana. Aici s-au petrecut 10 accidente cu 13 raniti usor, din cauza neacordarii de prioritate masinilor. In sectorul 6, pe Strada Drumul Taberei, in dreptul RATB au fost cele mai multe accidente (sase), in urma carora a murit o persoana, doua au fost ranite grav si alte trei ranite usor, din cauza traversarilor neregulamentare.

Primele masuri la care s-au gindit politistii au fost instalarea indicatoarelor „trecere pentru pietoni“ cu spoturi de lumina galbena intermitenta, realizarea marcajelor rutiere bicolore si benzi rezonatoare din marcaj termoplastic, dar si instalarea balustradelor pentru impiedicarea traversarilor neregulamentare.

In primele doua luni ale anului 2008, in Bucuresti s-au produs 159 de accidente rutiere grave, cu 68 mai multe fata de anul trecut. Acestea au cauzat moartea a 13 persoane si ranirea grava a altor 151, ceea ce inseamna o crestere cu 67 fata de aceeasi perioada a anului 2007.