Social 6 Martie 2008 00:35
Dupa aproape doua luni de la moartea suspecta a elevei de 17 ani din Harghita, insarcinata in trei saptamani si gasita cu o punga de nylon pe cap, legata la gat cu un cablu USV si cu mainile incatusate in spate, organele de cercetare au dat solutia de „neincepere a urmaririi penale” (NUP)
Anchetatorii au ajuns la concluzia ca Szabo Ildiko s-a sinucis. Avocata Mariana Stefan, cea care a preluat cazul, a declarat ca va face plangere impotriva solutiei date de catre procurorul Ioan Martoiu pe motiv ca ancheta nu a fost facuta de catre procuror, ci de catre politisti, ceea ce este interzis de Codul de procedura penala. In plus, vara trecuta, Ildiko s-a destainuit unui amic ca ar fi intrat intr-un grup din care nu mai putea scapa. Totodata, intre Ildiko si prietena ei a avut loc o altercatie pe fondul geloziei, cu doar ca*teva zile inainte de moartea acesteia, ceea ce reprezinta un motiv destul de serios pentru a fi luat in calcul. Mai mult, prietena tinerei decedate a declarat politistilor ca obisnuiau sa se joace, lega*ndu-se cu catusele.

Anchetatorii au luat o decizie, la inceputul acestei saptamani, in cazul elevei insarcinate din Harghita, gasita moarta cu o punga de nylon pe cap, legata la gat cu un cablu USV si cu mainile incatusate la spate. Este vorba de suicid. Astfel, si in acest caz, ca si in alte zeci de cazuri din judetul Harghita, s-a dispus neinceperea urmaririi penale. Procurorul de caz, Ioan Martoiu, spune ca are toata convingerea ca Szabo Ildiko s-a sinucis. „Luni am dat solutia de NUP. Am comunicat decizia si parintilor fetei si, daca sunt nemultumiti, pot depune o plangere. Unul din punctele care m-au condus la aceasta solutie sunt mesajele trimise prietenului ei, Hamzi Ferenc, in care tanara arata intentia sa de a parasi aceasta lume. Desigur, mai sunt si alte aspecte care au reiesit in urma cercetarilor si care au condus spre solutia data”, ne-a declarat procurorul.

«Poate ca era implicata intr-o grupare satanista»

Desi parintii au sustinut, initial, ca au avut o relatie bazata pe sinceritate cu fiica lor si ca aceasta nu le-ar fi ascuns nimic, au recunoscut ulterior ca „le-a scapat” ceva. Potrivit mamei, Ildiko avea o fire vesela si comunicau des. Nu se vedea nimic deosebit in comportamentul ei. Cu toate astea, vara trecuta, eleva s-a destainuit unui amic, mai concret, fiului nasilor de botez, ca ar fi intrat intr-un grup din care nu mai putea scapa. „Am fost la mare impreuna cu nasii lui Ildiko si cu inca o familie. Fata mea a stat mai mult cu fiul nasilor. Baiatul era mai mic decat ea doar cu un an si se intelegeau bine. Copilul spune ca in timpul acestei vacante Ildiko a fost sunata de mai multe ori de catre un anumit Adi, din Penitenciarul Miercurea Ciuc. Cu aceasta ocazie s-a plans baiatului ca a intrat intr-un grup din care nu poate scapa. Eu cred ca a fost vorba despre o grupare satanista, insa nu sunt sigura. Problema este ca ea nu ne-a spus niciodata despre aceste lucruri. Si nu ne-a spus nici baiatul. Am aflat abia dupa moartea lui Ildiko. El nu prea vrea sa vorbeasca, cred ca are procese de constiinta”, ne-a declarat mama fetei decedate. Parintii spun ca s-au interesat la preotul catolic din sat sa afle despre ce presupune sa faci parte dintr-o grupare satanista. „Preotul ne-a spus ca satanistii se indeamna unii pe altii sa se sinucida. Iar daca nu au puterea sa faca acest lucru, atunci sa ucida pe cineva apropiat. Ori noi nu credem ca Ildiko s-a sinucis. Credem ca a pornit totul dintr-o joaca... Apoi a fost asfixiata cu perna”, au adaugat parintii fetei. Totodata, apropiatii fetei care au fost audiati de catre organele de cercetare au spus cu totii ca tanara avea o fire vesela, iubea viata si nu parea ca ar avea probleme.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.