Un numar de 34 de masini au fost implicate in doua accidente in lant produse in cursul zilei de ieri, pe autostrada Bucuresti-Pitesti din cauza poleiului. Pe Autostrada Soarelui, tot din cauza conditiilor meteo nefavorabile, opt masini sunt implicate intr-un accident la kilometrul 30, informeaza NewsIn.

Accidentele de pe autostrada Bucuresti-Pitesti au fost cauzate de poleiul produs de o ploaie marunta care a cazut in jurul orei 4.00 dimineata, potrivit subcomisarului Paul Ulieru, reprezentant al Centrului Infotrafic, citat de Realitatea TV.

In zona kilometrului 14, doua tiruri au derapat, au ajuns de-a curmezisul autostrazii si au fost lovite apoi si de alte autovehicule. In total, in incident au fost implicate 20 de masini.

La kilometrul 54, alte 14 masini au fost implicate intr-o coliziune in lant. Accidentul s-a produs din cauza vitezei neadaptate la conditiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu polei.

Potrivit Adevarul, peste 100 de masini au fost grav avariate, opt persoane au fost ranite usor si doua grav, ieri-dimineata, in urma accidentelor in lant produse din cauza poleiului pe cele doua autostrazi ale Romaniei. Cele mai multe autovehicule, peste 75, s-au ciocnit pe autostrada A1 pe sensul de mers Pitesti-Bucuresti. Pe acest tronson, nu fusesera imprastiate materiale antiderapante.

Totul a inceput in jurul orei 4 dimineata, la kilometrul 14 al autostrazii A1, aproape de intrarea in Bucuresti. Un tir a derapat, apoi mai multe masini au intrat in acesta, pentru ca n-au mai reusit sa franeze in timp util.


Printre zecile de masini accidentate la kilometrul 14 se afla si o cisterna. Ceilalti soferi ne-au spus ca, in prima faza, au crezut ca autocisterna va exploda. "Am vazut cisterna cum vine si se opreste intr-o alta masina. Am crezut ca este sfarsitul. Ma si gandeam ca o sa fim luati dintre bucati de fiare, ca la Mihailesti", a comentat un alt sofer implicat in carambolul de la kilometrul 14.

In aceasta zona, 45 de masini au fost avariate. In acest timp, la kilometrul 52, pe acelasi sens de mers, alte 54 de masini se tamponasera din cauza poleiului. Aici s-au inregistrat insa si doua accidente grave. Intr-unul dintre acestea a fost implicata o ambulanta care transporta un copil pentru dializa la un spital din Capitala.

In urma impactului cu o alta masina, soferul ambulantei a fost ranit la cap, dar a ramas pentru a da declaratii politiei. Copilul a fost transportat cu o alta Salvare la Bucuresti. In jurul pranzului, tot la kilometrul 52, un Logan care circula cu viteza foarte mare a intrat in plin intr-o alta masina. Unul dintre pasagerii Loganului a fost proiectat de pe bancheta direct prin parbriz. Omul este inca in viata, dar a ramas internat in spital cu multiple leziuni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.