Aeroportul Otopeni a fost redeschis astazi la ora 14.30, primii pasageri fiind imbarcati incepand cu ora 13.45, in timp ce pe Aeroportul Baneasa continua actiunea de deszapezire, primele decolari urmand sa se realizeze, estimativ, incepand cu ora 15.00, informeaza NewsIn.

Aeroportul Otopeni, inchis in aceasta dimineata in jurul orei 10.30 din cauza ninsorii abundente, a fost redeschis la ora 14.30.

"Operatiunea de reimbarcare a fost reluata in jurul orei 13.45. Sunt in asteptare 20 de aeronave pentru decolare, insa primele aterizari au fost efectuate deja. De asemenea, sunt cateva aeronave pregatite pentru decolare care asteapta acordul turnului de control", a declarat purtatorul de cuvant al Aeroportului Otopeni, Valentin Iordache.

In ceea ce priveste traficul pe Aeroportul Baneasa, se estimeaza reluarea zborurilor in jurul orei 15.00.
"Inca mai avem probleme cu deszapezirea, speram ca prima decolare sa se realizeze in jurul orei 15.00", a declarat directorul Aeroportului Baneasa, Stefan Mladin.

Potrivit Comandamentului de Iarna din cadrul Ministerului Transporturilor (MT), traficul aerian pe 14 aeroporturi din tara, in afara de cele din Bucuresti, se desfasoara cu dificultate, din cauza ca pista este acoperita cu zapada, iar franarea aeronavelor este medie sau slaba.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.