Cetatea domnitorului Vlad Tepes de la Poienari a fost reconstruita din gheata, la dimensiuni mai mici, langa Cabana Capra, din Muntii Fagaras, la initiativa alpinistului Relu Nica si a grupului sau de la Montan Club Delta Pitesti, informeaza NewsIn.

Alpinistul a construit anul trecut hotelul de gheata de la Balea Lac, iar acum s-a gandit la un proiect mult mai indraznet. Copia cetatii a fost finalizata si va fi inaugurata sambata, pe 22 decembrie.
Prima fortareata de gheata si zapada din Europa asteapta vizitatori pana in luna aprilie inclusiv. In patru dintre turnuri au fost amenajate camere in care turistii vor putea dormi pe pleduri speciale si in saci de dormit.

Investitia totala se ridica la peste 14.000 de lei. Biletul de intrare costa 10 lei pentru elevi si studenti, respectiv 15 lei pentru adulti, iar cel de cazare va fi in jur de 300 de lei pentru camera cu doua paturi.

Inaugurarea oficiala va avea loc pe acorduri medievale, iar turistii care vor sa vada Cetatea de gheata a lui Vlad Tepes vor avea parte de spectacole inedite, lupte cu sabii, vin, tuica fiarta si carne la protap.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.