Daca la inceputul acestui an, la oficiile de stare civila, s-au inregistrat peste 12.000 de casatorii, dupa 8 luni, numarul divorturilor a ajuns la 22.500. Concluzia – multi tineri se casatoresc doar pentru a incasa cei 200 de euro «prima» de la stat
An de an, numarul divorturilor in Romania are o rata de crestere ingrijoratoare. Astfel, potrivit Institutului National de Statistica, in primele opt luni ale acestui an s-au inregistrat 22.500 de divorturi, ceea ce situeaza Romania in mijlocul clasamentului tarilor Uniunii Europene. Datele furnizate de INS reflecta o frecventa mai mare a divorturilor pentru cuplurile cu varste cuprinse intre 30 si 39 de ani. Familiile care risca sa se destrame mai repede sunt cele care nu au copii sau au doar unul singur. La cuplurile cu 3 copii, riscul unui divort a scazut sub 0,02%. Potrivit statisticienilor, situatia din tara noastra este cu atat mai grava, cu cat, in luna ianuarie a acestui an, s-a dublat numarul de casatorii, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Explicatia specialistilor ca, la inceput de an calendaristic, casatoriile s-au incheiat pe banda rulanta si ca acum, dupa primele opt luni, s-a dublat ingrijorator numarul divorturilor este foarte simpla. Printre altele, una dintre cauzele acestei situatii este reprezentata de casatoria „din interes“ si, printre altele, de faptul ca „un stimulent foarte serios pentru cei care au hotarat sa se casatoreasca este si sprijinul financiar de 200 de euro, acordat de stat celor care se afla la prima casatorie“, asa cum se precizeaza intr-un comunicat al Institutului National de Statistica. De asemenea, tot din datele INS, anul trecut, peste 32.600 de cupluri casatorite s-au despartit si rata divorturilor a fost de 1,51 la mia de locuitori. Mai exact, media divorturilor din tara noastra a fost, in primele opt luni ale acestui an, de 18 familii destramate la suta de casatorii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.