Sute de copii romani au devenit in ultimii ani pentru parintii lor un soi de afacere care imbraca mai multe forme. Fie ca sunt vanduti sau scosi la cersit, acesti copii traiesc adevarate drame, care le schimba intr-un mod violent viata
Viitorul lor este schimbat tocmai de cei care le-au dat viata. Ce ii determina pe cei care se numesc sugestiv parinti sa isi priveasca proprii copiii care pe o sursa de venit nu vom putea vrodata sa aflam. Multi suntem tentati sa spunem ca saracia este cauza principala.
Din pacate, acest gen de persoane fac multi copii, dar nu le pot asigura traiul zilnic, ca sa nu mai vorbim de educatie. Cei mai multi o fac pentru alocatii, fiind prea lenesi ca sa munceasca. Sunt atatea locuri de munca acum, incat numai cine nu vrea nu gaseste o slujba din care sa poata castiga bani cinstiti. Pentru multi este mai usor sa isi scota copilul in strada sau la vanzare decat sa se duca sa munceasca. Si copiii s-au obisnuit cu aceste castiguri facile dar care le afecteaza in mod vadit viitorul. Cei care sunt scosi de parintii lor ca o marfa pe taraba stiu sa isi stabilesca pretul singuri pentru ca asta e tot ce au fost invatati de adultii care ar fi trebuit sa ii protejeze. Si cand vedem aceste cazuri care au umplut ziarele si posturile de televiziune in ultima vreme ne intrebam unde sunt autoritatile. Ce face Protectia Copilului si Politia? Pentru ca in mod evident de acesti copii scosi la vanzare nu profita alti copii, ci adultii. Politicienii Romaniei se gandesc la afacerile lor si la motiuni. Iar cand vine vorba de cazuri asemanatoare cu cel al fetitei de 12 ani care se prostitua de 4 ani, ingroasa obrazul si trec cu vederea astfel de atrocitati.
Si nu este vorba numai de politicienii pe care poporul i-a ales acum patru ani, ci si de educatia noastra, a celorlalti pentru ca aceasta fetita, care nu avea decat 8 ani cand a inceput sa intretina relatii sexuale, nu a avut drept “clienti” minori, ci oameni maturi care au discernamant. Astfel, mii de copii, fetite si baieti in egala masura, au ajuns sa isi duca zilele in numarul de clienti si in cantitatea de bani pe care o baga in buzunarele celor care fac astfel de tranzactii si care de cele mai multe ori sunt chiar cei care le-au dat viata. Din pacate acest fenomen este tot mai prezent in Romania anilor 2007. Aceste realitati crude ne duc cu gandul la Anglia de acum aproape 200 de ani prezentata de Dickens. Din pacate, la noi in tara chiar si in anul 2007 este posibil ca un copil sa fie schingiuit de parinti pentru ca nu a putut fi vandut, sa fie trimis ca sclav pentru muncile din agricultura sau chiar sa se faca negot cu el.
Ziaristii britanici ne-au demostrat nu de mult ca in Romania se poate cumpara un copil oricand si cu o usurinta extraordinara. Acest comert cu cele mai curate fiinte - copiii -, dupa parerea ziaristilor britanici, „nimeni nu vrea sa accepte ca exista”. Bineinteles, nimeni din randul oficialilor romani. Numai ca tot ceea ce se intampla in prezent cu copiii romani care provin din familii sarace trebuie nu numai sa ne puna pe ganduri, ci sa ne faca sa trecem la si fapte. Am vrea ca autoritatile sa faca ceva pentru acesti pitici care nu stiu ce inseamna copilaria si nu doar sa se limiteze la satisfacerea cerintelor Uniunii Europene. Altfel, Romania risca sa aiba mereu copii ai strazii si parinti care fac negot cu ei.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.