Desi s-a sincronizat o vreme cu ritmul agitat al vietii de la Hollywood, celebrul autor a ramas fidel crezului sau de prozator, opac la critici si la parerile contemporanilor.
Dupa ce scrisese patru romane si citeva serii de povestiri, in 1930, Faulkner s-a apucat de compus scenarii pentru Hollywood. Cetatea filmului l-a smuls pentru o vreme pe scriitor din linistea conacului de la Oxford, Lafayette, iar Faulkner nu si-a refuzat nimic din tumultul vietii printre actori, regizori si cineasti. Cel mai bine a colaborat cu regizorul Howard Hawks, pentru care a realizat scenariile a doua filme celebre, ecranizari ale unor romane nu mai putin faimoase: „The Big Sleep“, de Raymond Chandler, si „To Have and Not to Have“, de Ernest Hemingway, principalul sau rival. A fost prieten cu staruri hollywoodiene ca Humphrey Bogart si Lauren Bacall, insa, in cele din urma, s-a intors la resedinta din Mississippi si la obsesia sa de-o viata, fictiunea Sudului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.