Spre deosebire de parinti, copiii seamana cu cei din democratiile cu traditie la capitolul cultura politica

Elevii romani nu sint prea diferiti fata de cei din democratiile cu traditie, „desi adultii sint fata de belgieni sau canadieni“, potrivit unui studiu, intins pe mai multi ani, despre cum stau liceenii celor trei tari la capitolul cultura politica.

Studiul a fost intocmit de Centrul pentru Studiul Democratiei din cadrul Facultatii de Stiinte Politice a Universitatii „Babes-Bolyai“ din Cluj, impreuna cu Centrul de Cercetare Politica al Universitatii Catolice din Leuven (Belgia) si cu un grup de cercetatori de la Universitatea McGill din Canada.

„Romanii ar merge mai degraba la un mars decit sa semneze o petitie. Asta ridica un semn de intrebare asupra increderii tinerilor in institutii, dar si asupra calitatii activismului in Romania“, a semnalat decanul facultatii, Catalin Baba. Elevii romani sint mai inclinati sa activeze intr-o asociatie ori ONG decit parintii lor, ceea ce ii apropie de cei belgieni si canadieni.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.