Gasirea unui loc de munca este una dintre etapele obligatorii prezente in viata fiecarui individ si, de cele mai multe ori, necesita o perioada mai indelungata de cautari.

Daca locurile de munca disponibile in publicatii sau pe Internet nu va multumesc sau daca doriti sa lucrati pentru o anumita companie care nu a scos postul ravit de dvs. la concurs, puteti totusi candida trimitand o candidatura spontana.

Nu fiti dezamagiti daca nu o sa vedeti nici un job postat ca fiind disponibil. Mai mult ca sigur exista un e-mail de contact si, uneori, sunteti chiar indemnati sa trimiteti datele de contact si un CV pentru a intra in baza de date a firmei, mai precis, a Departamentului de resurse umane respectiv.

De multe ori, companiile folosesc intai resursele proprii si, in cazul in care nu au pe nimeni in baza de date care sa indeplineasca conditiile necesare, apeleaza la firme de recrutare sau la anunturi in ziar. Candidatura spontana este una dintre solutii in cazul in care viitorul angajat doreste sa lucreze la o companie care nu are anunturi publice, dar poate fi luat in baza de date a firmei si poate fi contactat daca se iveste un post pe masura pregatirii sale. in cazul candidaturii spontane este recomandata prezentarea personala cu CV-ul insotit de o fotografie si scrisoarea de intentie la Biroul de resurse umane al firmei alese, si nu bombardarea cu faxuri sau e-mailuri a acesteia. Daca CV-ul a fost trimis nesolicitat, in cele mai multe cazuri, este clasat in baza de date pe profesia cu care s-ar potrivi aparent cel mai bine si, doar in momentul in care apare o pozitie adecvata, exista posibilitatea de a fi contactat candidatul.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.