Pasapoartele in regim normal sint eliberate, incepind cu luna mai, in termen de doua ore in toate judetele, iar cazierul judiciar este emis imediat in zece judete, masura care va fi extinsa in perioada imediat urmatoare la nivelul altor localitati, a afirmat, ieri, seful SGG, Ilie Bolojan.

"Termenul de 15 luna aceasta a fost respectat pentru eliberarea pasapoartelor in toata tara in termen de doua ore si a fost largita banda de comunicatii de zece ori pentru ca validarea permiselor si a certificatelor de inmatriculare auto in serverul central sa se poata face cit mai repede in asa fel incit sa putem grabi emiterea documentelor.

In maximum trei luni de zile va fi implementat un soft prin care cetatenii vor putea achita taxele si toate celelalte obligatii aferente obtinerii documentelor la sediul acestor servicii", a adaugat secretarul general al Guvernului. Cazierul judiciar este eliberat imediat in judetele Arad, Arges, Bacau, Bihor, Caras-Severin, Gorj, Cluj, Iasi, Satu Mare si Timis, regula care va fi extinsa in perioada imediat urmatoare in alte 12 judete, cu taxe achitate la Posta si Trezorerie, conform datelor furnizate.

Bolojan a mai anuntat ca ministrul Economiei si Finantelor a emis un ordin privind eliberarea certificatului de cazier fiscal in termen de maximum doua ore de la solicitarea eliberarii in toate judetele. Secretariatul General al Guvernului si Agentia pentru Strategii Guvernamentale vor elabora si un ghid de comportament al functionarilor publici in raport cu cetateanul. Sistemul de emitere mai rapida a unor documente ar putea fi extins si la nivelul caselor de pensii si inspectiilor teritoriale de munca.

"In ceea ce priveste municipiul Bucuresti, unde serviciul de cazier nu este deloc informatizat, e nevoie de citeva luni. Eu am constatat ca unele dintre cele mai proaste servicii publice din tara sint in Bucuresti", a spus Ilie Bolojan, fost prefect al judetului Bihor. In urma cu doua saptamini, seful SGG, Ilie Bolojan, a anuntat aprobarea de catre Guvern a unui Memorandum continind propuneri de debirocratizare a institutiilor publice, prin care se propunea, printre altele, ca permisul de conducere auto si certificatul de inmatriculare a masinii sa fie eliberate in maximum doua ore, incepind cu 1 iunie 2007, iar pasapoartele cu regim normal sa fie emise, incepind cu jumatatea lunii mai a acestui an, in cel mult o saptamina. Memorandumul este obligatoriu pentru ministerele cu responsabilitati in domeniu.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.