Cu totii ne dorim sa traim mai mult. Gratie recentelor cercetari in domeniu, vom putea trai chiar si 150 de ani. Pana cand acest lucru va fi posibil, iata cateva sfaturi care pot contribui la cresterea sperantei de viata.

1. Rasul intinereste

Scade nivelul stresului, intareste sistemul imunitar si creste toleranta la durere. Acestea sunt numai cateva dintre atributele rasului. De curand s-a mai descoperit ca rasul poate suplini miscarea. De exemplu, cateva reprize de ras pe zi echivaleaza cu zece minute de jogging sau 15 minute petrecute pe bicicleta fixa.

2. sapte ore de somn

Daca vrei sa traiesti mai mult, dormi intre sase si sapte ore pe noapte. Mai mult de opt ore de somn sau mai putin de patru iti scurteaza speranta de viata.

3. O casnicie fericita

Mariajul indelungat si fericit este benefic pentru ambele sexe. Poarta-te frumos cu partenerul tau de viata, respecta-l si considera-l cel mai bun prieten. in caz contrar, avertizeaza psihologii, esti supus riscului de a deceda prematur.

4. Cat mai mult sex

S-a dovedit ca sexul reduce stresul si imbunatateste calitatea somnului. in plus, spun cercetatorii, o viata sexuala activa te arata mai tanar cu sapte ani. Statisticile arata ca, in medie, un adult are in jur de 61 de contacte sexuale pe an.

5. Alege viata la tara

Persoanele care locuiesc in mediul rural traiesc mai mult decat cele care au domiciliul la oras. Un studiu realizat de cercetatorii din Tokyo arata ca pensionarii de la tara, datorita aerului curat si nu numai, traiesc mai mult decat orasenii.

6. Evita excesul culinar

Mancatul in exces reprezinta una dintre principalele cauze de imbatranire prematura, dar si de aparitie a unor boli precum cancerul sau suferintele cardiovasculare. Statisticile arata ca din 270.000 de infarcturi inregistrate anual in randul britanicilor, 28.000 sunt atribuite obezitatii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.