Ministerul Finantelor Publice doreste revizuirea actelor normative referitoare la finantarea bugetara a costurilor de antena furnizate de Societatea Nationala Radiocomunicatii pentru Televiziunea si Radiodifuziunea Publice, astfel incat aceste costuri sa fie platite, cel putin partial, din veniturile proprii ale celor doua societati. In prezent, costurile de antena se acopera integral de la bugetul de stat. Finantele au constatat, in urma analizei executiei bugetare pentru anul 2004, ca Televiziunea si Radiodifuziunea nu au negociat tarifele percepute de SNR. Astfel, acestea au crescut, doar anul trecut, cu 35%, mult peste rata inflatiei, in conditiile in care avizul ANRC nu este obligatoriu.
Propunerea Ministerului de Finante a fost inaintata Guvernului intr-un memorandum si urmareste sa obtina o gestionare mai buna a banului public prin cointeresarea celor doua institutii.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.