Informaticienii si contabilii la virsta majoratului se pot angaja, de proba, la prestatorul de servicii al General Electric.

Principalul furnizor de servicii auxiliare (outsourcing) al gigantului american General Electric, firma Genpact, va angaja elevi romani direct de pe bancile liceului, pentru practica. Necesarul de personal in Romania este de aproape 500, pe linga cei peste 500 de angajati existenti. Salariile pentru stagiari sint de cel putin 200 de euro, iar dupa terminarea stagiului, cei mai buni vor fi angajati in companie.

"Ai optiunea sa mergi in vacanta si dupa aceea 'sa studentesti>>, iar la sfirsitul facultatii sa te intrebi 'ce fac>> sau poti sa incerci sa vezi despre ce e vorba, sa acumulezi informatii, sa lucrezi alaturi de profesionisti, sa vezi daca e pentru tine, sa fii expus mai multor industrii, iar la sfirsit sa alegi tu, nu sa fie o presiune din partea parintilor ca trebuie sa mergi sa iti iei un job", argumenteaza Alexandru Ghita, unul dintre partenerii proiectului Academia de Cariera Genpact.

Singura conditie, limba straina

Spre deosebire de alte programe de training organizate de companii precum Orange sau Procter&Gamble, care au incercat sa se implice in tranzitia tinerilor dinspre facultate spre piata muncii, Academia de Cariera Genpact recruteaza tineri ce au implinit minimum 18 ani, motivati, ambitiosi, avind cunostinte minime de o limba straina.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.