Intersectiile de la Apaca si din zona Colentina au devenit blestemul soferilor bucuresteni

Cei mai nefericiti soferi din Capitala sunt cei care locuiesc in cartierele Colentina si Drumul Taberei. Bucurestenii care intarzie zilnic la munca sau ajung acasa, seara, dupa o ora de la terminarea programului sunt cei care trec prin intersectiile de la Apaca sau de la Razoare. Un clasament al celor mai aglomerate artere din Bucuresti a fost realizat cu ajutorul politistilor de la Brigada de Politie Rutiera a Capitalei si, mai ales, cu aportul experientei soferilor in trafic.

Cartierul cel mai greu accesibil si cel mai greu de parasit cam in fiecare zi a saptamanii este Colentina. "Stau aici de peste 20 de ani, dar aglomeratie ca anul asta n-am mai vazut. Acum ma trezesc la sase si jumate, cu o ora mai devreme fata de acum doi ani, desi programul de la munca a ramas la fel", se plange Dan Burlacu despre timpul petrecut pe drum in fiecare dimineata.

Hipermarketurile din centru creeaza ambuteiaje

Daca pana de curand era greu sa iesi din Colentina spre centru, soseaua de Centura nefiind o alternativa viabila, in prezent, dupa construirea magazinului Kaufland pe soseaua Colentina, traficul in zona a devenit un cosmar.

"Ca si cum nu ar fi ajuns aglomeratia de la Europa si Bucur Obor, au mai trantit un hipermarket aici. si clientii mei, oameni umblati prin lume, se mira, pentru ca in tarile civilizate magazinele astea se fac la marginea orasului, nu spre centru", spune un sofer de taxi. Iar masinile care se revarsa, in fiecare dimineata, pana spre ora 10 catre oras, si care seara, intre 18 si 20, se intorc in Colentina provoaca blocaje si cozi interminabile, nu doar in zona. si bulevardele centrale simt ingramadeala care, odata creata intr-o intersectie, se intinde in nestire pe toate strazile circulabile.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.