Raceala este una dintre cele mai raspandite afectiuni, fiecare dintre noi experimentand macar o data in viata, febra si stranutul, simptome tipice ale racelii. Alaturi de aceste manifestari, raceala se instaleaza cu frisoane, dureri de cap, senzatii de slabiciune si pierderea poftei de mancare.

Raceala este produsa de un virus, tratamentele cu antibiotice fiind ineficiente. Raceala apare atunci cand, la nivelul gatului si al plamanilor, este localizata o carenta de energie. La persoanele stresate, suprasolicitate sau nervoase, ficatul este slabit, in timp ce fumatorii si cei profund melancolici au plamanii afectati. Pe fondul acestor neajunsuri, energiile din mediu, precum vantul racoros (cea mai frecventa cauza) si frigul pot provoca mai usor boala. Astfel, se poate explica de ce unii dintre noiracesc mai greu, desi sunt la fel de expusi factorilor de mediu "aducatori" de raceala.

Tratamentele naturiste includ:

Stilul de viata: Un stil de viata sanatos este cea mai buna protectie impotriva racelii. Nu este recomandat sa stam in pat, asteptand sa ne treaca raceala, ci trebuie sa facem si putina miscare, pentru a ajuta organismul sa isi revina mai repede.

Evitarea fumatului si a alcoolului: Fumatul otraveste atat plamanii, cat si ficatul. Plamanii nu primesc doar oxigen, dar si energia subtila din atmosfera si o transmit celorlalte organe. Ficatul este responsabil de metabolism si de bunastarea canalelor energetice. Asimilarea energiei din mediu, precum si intretinerea acestor canale energetice sunt afectate de fumat. Alcoolul, consumat in exces, poate slabi functiile ficatului, ducand, astfel, la instalarea racelii.

Plante medicinale recomandate: Ceaiul de musetel, ceaiul verde si de nuc au proprietati antiseptice. Ceaiul din ceapa si echinaceea stimuleaza sistemul imunitar. Ceapa si hreanul sunt remedii eficente, care, prin iuteala lor, elibereaza caile respiratorii. Plantele bogate in vitamina C, cum ar fi macesele si portocalele, ne pot scapa de raceala.

Lichide calde: Supele, de preferat usor picante si calde, pun in miscare energiile din organism, care iau forma unui zid de protectie impotriva frigului de afara.

Bai calde: Multi dintre noi cunosc efectul terapeutic al bailor calde, asociate cu un masaj cu uleiuri aromatice, pentru a provoca transpiratie si eliminarea toxinelor din organism.

Remedii homeopate: Acestea au un efect miraculos, mai ales la copiii de varsta scolara. Remediile cele mai eficiente sunt: Aconitum, Allium cepa, Ammonium carbonicum, Belladonna, Ferrium phosphoricum, Gelsemium si Pulsatilla. Trebuie aplicate ca tratament constitutional.

Acupunctura: Repune in miscare energiile organismului si duce la eliminarea simptomelor de raceala.
"Recomandarile oferite aici sunt rezultatul studiului si experientei mele. Fiecare cititor este sfatuit sa se consulte cu un medic avizat, inainte de a folosi sfaturile oferite aici", ne-a spus medicul Nwabudike. Specialistul nostru poate fi contactat si telefonic, la cabinetul sau, la numerele 021.310.14.02./ 332.51.67.

Nwabudike va recomanda

Evenimentul recomandat de medic va avea loc maine, 16 decembrie, in Bucuresti, ora 10:00, la Sala ARCUB din str. Batistei nr. 14. Aici se va desfasura conferinta: "Care e adevarul despre notiunea "Sfantul Graal"?". Intrarea e libera. Informatii la ww.mesajgraal.ro sau Casuta-Postala 22-212, Bucuresti.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.