Municipalitatea va obliga fabricile din zona sa faca loc "gulerelor albe"

Bulevardul Trafic Greu va suferi modificari urbanistice esentiale in urmatorii ani, zona urmand sa se transforme intr-un important centru comercial si de afaceri al Bucurestiului, a anuntat primarul interimar al Bucurestiului, Razvan Murgeanu. Bulevardul Trafic Greu - care uneste Soseaua Viilor cu intersectia de la Razoare si are o distanta de peste 2 kilometri - face parte, in prezent, din zona industriala a orasului, desi se afla in centrul Capitalei, foarte aproape de sediul Parlamentului si la mica distanta de zona Unirea.

Primarul general interimar al Capitalei a spus ca exista discutii cu o serie de investitori straini pentru transformarea zonei Trafic Greu, din punct de vedere urbanistic. Cineva a cumparat mall-ul de la Pieptanari si a inceput sa-l faca. Exista, de asemenea, oameni de afaceri puternici, companii, care sa investeasca pe zona respectiva", a mai spus Murgeanu. Fabricile Vulcan, Inox si alte constructii industriale de aici se afla in proprietate privata, municipalitatea intampinand dificultati, in prezent, pentru o anumita linie arhitecturala a zonei. "Orasul are insa instrumente fiscale si instrumente urbanistice prin care sa oblige, la un moment dat, prin autoritatea publica, sa genereze dezvoltare, pentru a face zona compatibila cu locatia. Totusi este o zona situata la doi kilometri de Piata Unirii, la mai putin de cinci sute de metri de noua acropola a orasului, a precizat arhitectul-sef al Capitalei, Adrian Bold.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.