Dupa Wu-Tang Killa Beez, The Havana Lounge, Depeche Mode si Shakira, Emag!c Entertainment pregateste pentru sfarsitul anului alte doua spectacole de exceptie ce se vor desfasura la Sala Palatului din Capitala. Este vorba despre Duran Duran (19 octombrie), o legenda a genurilor New Wave si New Romantic, al carei nume poate fi asociat cu usurinta cu reteaua MTV si de Fanfara Ciocarlia (7 decembrie) - celebrul ansamblu din satul Zece Prajini care scrie istorie alaturi de Taraful Haiducilor pe scena World Music.

Pe 19 octombrie, iubitorii muzicii de calitate se vor intalni pentru prima data cu legendara trupa Duran Duran, formata din Simon Le Bon, Nick Rhodes, Andy Taylor, John Taylor si Roger Taylor, dupa aproape 30 de ani de la infiintare.

Ordinary World

Concertul de la Sala Palatului va fi ocazia perfecta de a auzi live hituri care au incantat multe generatii, piese precum "The Reflex", "Notorious", "Hungry like The Wolf", "Save a Prayer", "Ordinary World", "Come Undone" si "Sunrise", cantate de trupa favorita a printesei Diana.

Pe scurt, din 1978 si pana in prezent, Duran Duran a insemnat peste 70 milioane de albume vandute in toata lumea, 18 single-uri de top 100 Billboard si 30 de Top 40 UK. Asta ca sa nu mai punem la socoteala aspectul inovativ adus pe piata mondiala a videoclipurilor.

Formata in 1978 la Birmingham de John Taylor si Nick Rhodes, Duran Duran a devenit rapid o exponenta a curentului New Wave alaturi de Depeche Mode, Tears for Fears si Frankie Goes to Hollywood. Spre deosebire de ceilalti, membrii Duran Duran au avut inca de la inceput stil, lucrand cu stilistul Perry Haines si cu creatorii de moda Kahn&Bell, Antony Price, Vivienne Westwood (in anii 90) si Giorgio Armani (dupa 2000).

La inceput, stilul lor a fost inspirat de Sex Pistols, Chic, David Bowie si Roxy Music, numele trupei fiind inspirat de personajul "Dr. Durand Durand" din filmul "Barbarella", in regia lui Roger Vadim. Prima iesire spectaculoasa s-a inregistrat in 1981, cu videoclipul piesei "Girls on Film", interzis la BBC, dar difuzat agresiv la MTV, un canal care s-a infiintat aproape in acelasi timp cu trupa. Pana in 1985, pentru Duran Duran a urmat o perioada de succes, plina de hituri si turnee in toata lumea. Din pacate, intre 1985 si 2003, cei cinci nu au cantat deloc impreuna, John si Andy formand alaturi de Robert Palmer trupa Power Station. Pana in 2003 insa, au aparut cateva succese, cum ar fi "Ordinary World" (1993). Dupa lansarea albumului "Astronaut" (2004), cei cinci si-au reluat seria concertelor, anul acesta cantand la festivitatea de decernare a Premiilor Nobel si la Olimpiada de Iarna de la Torino. Pe 19 octombrie, Duran Duran va prezenta la Bucuresti 28 de ani de istorie New Wave.

Diavolii ritmului

La inceputul lunii decembrie, pe 7 mai exact, cei 12 tigani din Fanfara Ciocarlia vor sustine primul concert de anvergura in fata publicului autohton. Anul acesta, ei au mai fost prezenti si la ceremonia de inchidere a Festivalului TIFF de la Cluj.

Alaturi de Taraful Haiducilor din Clejani, cei 12 membri ai Fanfarei fac istorie pe scena World Music, fiind impresariati de Henry Ernst si Helmut Neumann, cei care detin labelul german Asphalt Tango. De la iesirea din tara si pana in prezent, cei 12 lautari au cantat pe toate continentele, inclusiv la petreceri private de la Hollywood. Mai mult, ei au aparut chiar si in filmul "Gegen die Wand", in regia lui Fatih Akin, un film premiat la majoritatea festivalurilor de prima mana din lume. Cu un repertoriu ce trece de la geamparale la sarbe, hore sau rusesti, membrii Fanfarei Ciocarlia vin in sfarsit sa cucereasca Capitala, show-ul lor din 7 decembrie anuntandu-se unul de zile mari.