Virgil Nitulescu, secretar de stat pe probleme de patrimoniu in Ministerul Culturii si Cultelor (MCC), a declarat recent, la Alba Iulia, ca realizarea salii de sport din apropierea mormantului poetului Lucian Blaga, din Lancram, este "ilegala", insa aceasta "nu poate fi demolata" din simplul motiv ca "nu exista un cadru legal" care sa permita acest lucru. In concluzie, ne intrebam unde se va odihni totusi Blaga, sub sau langa sala de sport?!

Secretarul de stat a spus ca pozitia Ministerului Culturii si Cultelor in acest caz este aceeasi cu pozitia Comisiei Regionale a Monumentelor Istorice care a refuzat sa vizeze aceasta constructie. Virgil Nitulescu a completat ca, din punctul de vedere al MCC, "vinovat de aceasta poveste" este arhitectul-sef al orasului Sebes, care nu a avut in atentie, la intocmirea certificatului de urbanism, faptul ca sala de sport se construia in zona de protectie a unui monument istoric.

'Sala de sporttrebuie demolata integral!>>

"Din punctul nostru de vedere, sala de sport continua sa fie ilegala si la dimensiunea sa actuala si la dimensiune redusa. Ceea ce am dori noi ar fi ca aceasta sala sa fie demolata. (…). Acea sala ar trebui demolata integral, dar, o spun cu luciditate, ca in momentul de fata nu avem o cale de atac legala care sa ne permita sa demolam sala si in acest fel sa ajungem la situatia dinainte de construirea ei, pentru a pune in valoare monumentul protejat", a spus, citat de Mediafax, Virgil Nitulescu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.