Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, a descoperit ca sistemul sanitar e pe butuci, dar s-a incurcat la suma pe care spitalele o datoreaza furnizorilor de medicamente. Nota de plata a unitatilor sanitare datoare se ridica la 2.000 miliarde lei.

Ministrul sanatatii a avut o revelatie, descoperind ca sistemul sanitar e plin de datorii, dar s-a incurcat la suma pe care spitalele o datoreaza furnizorilor de medicamente. Unitatile sanitare din tara sunt pe butuci pentru ca datoreaza aproximativ 2.000 miliarde de lei vechi.

Cu toate ca atat premierul Tariceanu, cat si Eugen Nicolaescu sustinusera, sus si tare, ca toate datoriile din Sanatate au fost achitate, spitalele din Romania nu mai ies din criza care le-au adus in pragul falimentului, iar pacientii din perpetua agonie. La sfarsitul saptamanii trecute, ministrul sanatatii a avut o intalnire de gradul 0 cu reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, la care au fost invitati si producatorii, importatorii si distribuitorii de medicamente, precum si farmacistii. "Intrunirea a avut ca scop analizarea situatiei unor datorii neachitate catre furnizori, producatori, importatori, distribuitori si farmacisti, datorii depistate ulterior actiunii de la 31 decembrie 2005.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.