Astazi incepe cea de-a XIV-a editie a Festivalului Sighisoara Medievala. Petrecerea cu muzica, domnite si cavaleri va tine trei zile si trei nopti, ca in basme

Tema editiei din acest an a festivalului: "Traditie culturala si mister medieval european". Ca si la editia precedenta, si anul acesta vor participa actori din strainatate. Primarul Sighisoarei, Ioan Dorin Danesan, a anuntat ca va fi prezenta o serie de participanti din orasele infratite. Astfel, ii veti vedea pe stegarii din Marostica (Italia), trupa de dansuri istorice "Kancioneta" din Tabor (Republica Ceha), dar si reprezentanti din orasul Dinkelsbuhl (Germania) si Kiskunfelegyhaza (Ungaria).

TOMBOLA

Evenimentul, organizat de Primaria municipiului Sighisoara, se desfasoara sub patronajul Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO. Pe langa programele tematice, marea atractie a editiei din acest an va fi tombola constand in excursii in strainatate. Astfel, ca sa castigati trebuie sa va cumparati bilete (2 RON/biletul), sa va scrieti datele personale pe verso si sa le introduceti intr-una dintre urnele special amenajate in fata Centrului de presa si la Centrul de Informare Turistica (Dispeceratul de cazare). Duminica, la ora 20:00, se va face extragerea celor doua bilete castigatoare. Miza? Doua excursii in aproape oricare dintre tarile Europei, mai putin Italia, Spania si Grecia.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.