Dupa ce unitatile de cazare de pe litoral au fost luate la bani marunti, a venit randul agentilor economici ce desfasoara activitati in aer liber, cu program de noapte. Cluburi inchise, amenzi de sute de milioane, petrecareti ramasi cu buza umflata si, nu in ultimul rand, comercianti lasati fara surse de venit pentru intreg restul verii. Toate s-au intamplat in statiunea Mamaia, dupa ce distractia din mai multe discoteci a fost intrerupta de autoritati de patru ori consecutiv, putin dupa miezul noptii.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC), impreuna cu reprezentanti ai Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), ai Garzii de Mediu si ai Jandarmeriei au efectuat controale inopinate ce vizau respectarea prevederilor legale privind protectia consumatorului. Cele mai "vizitate" unitati comerciale de catre inspectorii ANPC au fost localurile in aer liber. "Legea este foarte clara: la ora 01.00, toate structurile de alimentatie publica in aer liber au obligatia sa opreasca muzica. Legea nu tine cont de numarul de decibeli, iar clientii care doresc sa se distreze pana dimineata pot sa apeleze la structurile inchise si izolate fonic, care nu deranjeaza restul turistilor de pe litoral", a declarat Livia Sima, vicepresedintele ANT.

Actiunile de verificare au inceput cu agentul economic "Ultima Playa", care a primit numai un avertisment pentru deficientele in informare constatate la lista de meniu. In schimb, inspectorii ANPC au inchis temporar clubul "Crush", amplasat pe plaja de la intrarea in statiunea Mamaia, din cauza lipsei autorizatiei de functionare. Masura suspendarii activitatii a fost impusa de lipsa autorizatiei eliberate de ANT.

Catalin Teodorescu, presedintele ANPC, a precizat ca administratorul clubului a fost sanctionat pentru incalcarea mai multor articole din lege. "Accesul pe plaja se facea pe o platforma de lemn prevazuta cu scanduri rupte si portiuni de lemn lipsa pe circa 20% din suprafata, care prezenta cuie din metal iesite din lemn. Localul nu avea afisate preturile la sezlonguri si umbrelute si nici nu se emitea bon de casa la inchirierea lor, iar servetelele si paiele destinate bauturilor erau depozitate direct pe nisip, sub o dusumea", a explicat Teodorescu.

Pentru toate aceste deficiente, administratorul a fost sanctionat cu 170 milioane de lei vechi. Terasa Vanessi, aflata in zona Cleopatra, a fost, de asemenea, controlata de inspectorii OJPC Constanta. Agentul economic a primit o amenda in valoare de 500 RON, pentru deficiente de informare la lista de meniuri si pentru neafisarea denumirii unitatii.

La sfarsitul saptamanii trecute, un turist a fost accidentat de un utilaj Wolla, care efectua lucrari pe plaja, fara a asigura protectia turistilor care se aflau in apropiere.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.