Potrivit calendarului admiterii in licee si in invatamantul profesional, prin scoala de arte si meserii, incepand de maine, 1 iulie, si pana joi, 6 iulie, elevii care au promovat Testele Nationale si parintii acestora, asistati de dirigintii claselor a VIII-a, pot completa fisele de inscriere cu optiunile personale, in vederea repartizarii computerizate.
De asemenea, absolventii clasei a VIII-a proveniti din alte judete, care au promovat Testele Nationale, vor completa fisele de inscriere la centrul special desemnat din judetul pentru care solicita inscrierea. Practic, inepand din 1 iulie, cel mai important pas este completarea optiunilor din fisa de inscriere primita de la scoala. In acest sens, Ministerul Educatiei si Cercetarii atentioneaza parintii asupra faptului ca trebuie sa faca optiuni realiste, alegand licee sau scoli de arte si meserii la care media de admitere din anul precedent a fost cu cel mult un punct mai mare decat media de admitere a candidatului. Personalul scolii nu trebuie sa influenteze in nici un fel parintii si elevii in completarea optiunilor.

Bacalaureat, doar pentru 9.000 de elevi
Examenul de Bacalaureat astazi cu proba orala la limba si literatura materna pentru care s-au inscris 8.998 de elevi apartinand minoritatilor nationale, potrivit datelor Ministerului Educatiei si Cercetarii. Cei mai multi elevi s-au inscris la limba maghiara - 7.776 elevi. Pentru germana sunt 975 elevi, pentru limba sarba 38 elevi, la limba slovaca vor da proba 42 elevi, la croata 24 elevi, la ucraineana 52 elevi, iar la italiana 91 elevi. Proba se va desfasura numai in 16 judete si in Bucuresti. Proba orala la limba si literatura materna este ultima proba orala a examenului de Bacalaureat. Luni vor incepe probele scrise ale examenului, cu proba scrisa la limba si literatura romana.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.