Aproximativ 500 de angajati ai Oltchim protesteaza, marti, in fata pavilionului administrativ, nemultumiti ca nu si-au primit salariile pe decembrie si ianuarie.

Potrivit liderului sindical Corneliu Cernev, oamenii cer conducerii combinatului si administratorului judiciar sa le precizeze care este planul de reorganizare si restructurare, scrie MEDIAFAX.

"Oamenii asteapta capitalizarea, acum stiu ca Tribunalul Valcea a aprobat insolventa, dar vor sa stie ce se intampla. Ei vor ca Guvernul sa ne sprijine financiar cu 20 de milioane de euro, bancile sa aloce alte 25 milioane de euro, iar in acest mod sa asiguram rentabilizarea Oltchim. Altfel, insolventa nu este benefica, desi protejeaza combinatul de creditori, dar vrem banii prin care sa lucram in cel mai scurt timp la 65 la suta capacitate de productie. Oamenii se tem ca raman fara locuri de munca daca nu se aloca bani pentru capitalizare", a declarat Corneliu Cernev.

De asemenea, oamenii se tem ca nu vor primi salarii compensatorii daca vor fi disponibilizati.

"Ne-au tot mintit in campania electorala, iar acum ne mint in continuare. Ne vor da afara fara salarii compensatorii, am auzit ca tot combinatul va ajunge la fier vechi, asa s-a declarat. Este o incertitudine totala", a spus un protestatar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.