Ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea, a declarat, marti, ca sunt peste 3.200 de santiere deschise nefinalizate, care necesita 4 miliarde de lei, dar in 2013 nu vor fi continuate lucrarile la salile de sport sau bazinele de inot din zona rurala si nu va mai fi deschis niciun santier nou.

"Din pacate, sunt peste 3.200 de santiere deschise in Romania referitoare la alimentarea cu apa, canalizari, drumuri judetene, locuinte, sali de sport, bazine de sport, camine culturale. Suma necesara finalizarii acestor investitii este de peste 4 miliarde de lei. Este nevoie de o prioritizare a investitiilor", a spus Dragnea, dupa audierea sa in Comisiile parlamentare de administratie pe tema bugetului.

Dragnea a aratat ca a cazut de acord cu prim-ministrul si cu finantatorii internationali sa nu mai deschida niciun santier nou din aceasta categorie de lucrari pentru ca in fiecare an au inceput lucrari si s-a ajuns la "un numar foarte mare, care nu mai poate fi sustinut".

Vicepremierul a mai precizat ca va coordona impreuna cu vicepremierul Daniel Chitoiu, in perioada urmatoare, un proces de stabilire de normative de personal pentru ministere, astfel incat sa se ajunga la o diminuare de personal de 10-15%.

"Eu cu vicepremierul Chitoiu vom coordona, in perioada imediat urmatoare, un proces de a stabili normative de personal si la nivelul ministerelor, pentru ca este imposibil sa existe normative de personal numai la autoritatile locale si la nivel central. Fiecare minister sa-si faca organigrama atat cat permite", a precizat Liviu Dragnea, la Parlament, dupa audieri pe tema bugetului pe 2013.

El a adaugat ca acest proces incepe in urmatoarele doua saptamani.

"Eu sper sa ajungem la o diminuare a personalului cu 10-15%", a adaugat Dragnea, citat de MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.