Pacientul va plati din luna martie a acestui an o suma modica (coplata) pentru servicii asigurate in spitale, cu exceptia celor de urgenta, conform scrisoarii de intentie convenita de Guvern cu FMI si obtinuta de MEDIAFAX.

"In martie 2013, vom incepe introducerea coplatii, reprezentand o suma fixa modesta in functie de serviciile furnizate, in sectorul spitalicesc, exceptand serviciile de urgenta; vom continua sa revizuim lista medicamentelor compensate si vom introduce mecanisme pentru reducerea perioadei de spitalizare si cresterea gradului de utilizare a serviciilor ambulatorii", se arata in document.

Guvernul a amanat de mai multe ori introducerea coplatii in sanatate.

Premierul Victor Ponta a precizat ca pacientii vor plati o suma modica pentru serviciile medicale. Coplata va fi de maxim 10 lei si doar pentru internari, a mai precizat premierul.

"Coplata a fost trecuta in acordul cu FMI inca din 2009. A fost amanat o perioada. De la 1 martie, o data cu pachetul de baza, ne-am obligat sa introducem coplata doar pentru internari. Nu este vorba de consultari, de medicina de familie sau de urgenta, ci doar pentru internari. E o coplata intr-o suma modica. Suma modica inseamna maxim 10 lei", a spus Ponta, citat de realitatea.net.

Citeste si: Coplata, intre populism si necesitate


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.