Fiecare inspectorat scolar isi stabileste propriul calendar si propria metodologie pentru simularile evaluarii nationale si examenului de bacalaureat, acestea urmand sa aiba loc pana la sfarsitul lunii aprilie.

Remus Pricopie, ministrul Educatiei, a precizat ca simularile examenelor nationale sunt descentralizate si exista o metologie specifica fiecarui judet, scrie rtv.net.

Ministrul Educatiei, a declarat, joi, ca procentele mici de promovabilitate inregistrate la examenele nationale nu sunt un semn bun si trebuie facuta o analiza pentru a vedea care sunt cauzele acestora.

Evaluarea nationala 2012: Cele mai multe note sunt intre 5,5 si 7

Rezultate Bacalaureat 2012: Un nou an cu promovare dezastruoasa

Calendar simulari

In Bucuresti simularile pentru examenele nationale au loc in doua etape, o parte in ianuarie - februarie, iar alta in 24-26 aprilie.

In Cluj, potrivit sefului Inspectoratului Scolar Judetean, la simularea bacalaureatului, organizata in perioada 3-6 decembrie 2012, s-au inscris 5.764 de elevi, dintre care au fost prezenti 4.926.

In judetul Arad, nu se organizeaza o simulare a examenului de bacalaureat.

In Bistrita-Nasaud, aceasta simulare este programata in 23 ianuarie, in Mures va avea loc la sfarsitul lunii ianuarie-inceputul lunii februarie, in Covasna in februarie, iar in Salaj in martie.

In judetul Galati probele urmeaza sa fie sustinute pe parcursul lunii martie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.