Reactorul 2 al centralei de la Cernavoda a fost oprit neplanificat, astfel ca productia de electricitate a companiei de stat Nuclearelectrica a scazut la mai putin de jumatate.

"A fost oprita Unitatea 2, inca nu stim cauzele. Nu este nimic grav", a declarat, potrivit MEDIAFAX, directorul general al Nuclearelectrica, Dumitru Dina.

Nuclearelectrica a anuntat ulterior, intr-un comunicat, ca reactorul va fi pregatit pentru reconectarea la sistem dupa ce vor fi clarificate cauzele opririi.

Reactorul a fost deconectat de la sistemul energetic national la ora 14.45, ca urmare a "unor perturbatii in sistemul de racire a generatorului electric al unitatii",
se arata in comunicat.

Precedenta oprire neplanificata a unui reactor al Nuclearelectrica a avut loc in noiembrie 2012.

Nuclearelectrica asigura, atunci cand functioneaza cu cele doua reactoare, aproximativ 20% din necesarul de energie la nive national.

Potrivit datelor Transelectrica, operatorul sistemului energetic national, compania asigura la ora transmiterii acestei stiri 8,9% din productia nationala. Nuclearelectrica este detinuta de stat, prin Ministerul Economiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.