Consilierii municipali au aprobat, in sedinta de marti, proiectul privind stabilirea nivelurilor impozitelor si taxelor locale in 2013 in Capitala, relataeza MEDIAFAX.

Potrivit proiectului, in 2013 vor fi pastrate aceleasi impozitele si taxe ca cele platite in acest an. Proiectul de hotarare a fost adoptat cu doua amendamente, unul privind scutirea cu 95 la suta de la plata impozitelor a autovehiculelor hibride si electrice care au clasa de poluare euro 4.

"Cadou" de Craciun: Taxe si impozite mai mari cu 16% din ianuarie

Potrivit celui de-al doilea amendament, pentru vehiculele inregistrate cu o capacitate cilindrica mai mica de 4.800 de centimetri cubi, cu exceptia autovehiculelor, se va percepe o taxa de trei lei la fiecare 200 de centimetri cubi, iar pentru vehiculele inregistrate cu o capacitate cilindrica mai mare de 4.800 de centrimetri cubi se va percepe o taxa de cinci lei pentru fiecare 200 de centimetri cubi.

Totodata, pentru vehiculele inregistrate fara capacitate cilindrica evidentiata, cu exceptia autovehiculelor, se va percepe o taxa de 100 de lei pe an.

Bucurestenii care vor plati anticipat, pana la 31 martie 2013, impozitele pe cladiri, terenuri si mijloacele de transport, vor beneficia de o reducere de zece la suta din suma datorata. In cazul in care impozitele si taxele locale sunt platite dupa data limita, proprietarii vor plati majorari de intarziere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.