Cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung a acuzat-o pe Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei, de plagiat.

Cotidianul scrie, intr-un articol publicat joi, ca ministrul Educatiei din Romania, Ecaterina Andronescu, l-a aparat pe premierul Victor Ponta in cazul plagiatului privind teza de doctorat pentru ca se simtea cu musca pe caciula.

Mai exact, FAZ, care citeaza Integru.org, o acuza pe Ecaterina Andronescu ca, in anul 2003, pe cand era ministru al Educatiei in Guvernul Adrian Nastase, ar fi plagiat o lucrare stiintifica.

Contactata de Romania libera, Ecaterina Adronescu a calificat drept impardonabile acuzatiile jurnalistilor germani.

Nu am plagiat niciodata in viata mea. Este absolut impardonabil. O sa dau toate explicatiile printr-un comunicat. (referitoare la aceste acuzatii - n. red.)”, a spus ministrul.

Andronescu a subliniat ca aceste acuzatii vin in contextul desfasurarii campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din decembrie.

”Am muncit toata viata mea cate 17 ore pe zi si nu imi convine sa arunce cineva cu noroi doar pentru ca suntem in campanie electorala”, a precizat ministrul Educatiei.

Ministerul Educatiei a transmis joi dupa-amiaza un comunicat ca reactie oficiala la acuzatii.

"Consideram ca opinia publica a fost dezinformata cu rea credinta, avand in vedere modul in care a fost denaturata realitatea, dar si pentru ca nu a fost solicitat si punctul de vedere al persoanelor incriminate. (...) Este inacceptabila asocierea celor doua lucrari, precum si suspiciunea de plagiat pentru articole stiintifice care au in comun doar exprimari in limba engleza specifice domeniului chimiei", informeaza Ministerul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.