Procurorii anticoruptie fac, joi, perchezitii la firmele Romstrade si Blue Air, detinute de Nelu Iordache, intr-un dosar privind posibile deturnari de fonduri in cazul lucrarilor la autostrada Arad - Nadlac, au declarat surse judiciare.

Potrivit surselor citate, Nelu Iordache s-a asociat cu firme portugheze pentru lucrarile la segmentul de autostrada Arad-Nadlac, iar din cauza unor nemultumuri aparute in privinta lucrarilor, acestea ar fi sesizat mai multe institutii, printre care si Comisia Europeana.

Sursele citate au precizat ca prejudiciul in acest caz ar fi de aproximativ sase milioane de euro.

CNADNR a reziliat recent contractul pentru construirea primului tronson al autostrazii Nadlac-Arad, incheiat cu o asociere din care face compania Romstrade, controlata de omul de afaceri Nelu Iordache, motivul principal fiind intarzierea lucrarilor.

Directorul general al CNADNR, Mircea Pop, declara pentru MEDIAFAX ca motivul principal al rezilierii contractului este reprezentat de intarzierile in executie, proiectul fiind in prezent la stadiul de 20%, fata de 70%, cat ar fi fost indicat.

Pop adauga ca exista si alte motive pentru rezilierea contractului.

"Este un complex de imprejurari, mai amplu", preciza seful CNADNR.

Premierul Ponta afirma ca proiectul de constructie a autostrazii Arad-Nadlac, finantat si de catre Uniunea Europeana, a fost licitat in conditii considerate de Comisia Europeana ca fiind gresite, astfel ca este posibila rezilierea contractului si organizarea unei noi licitatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.