Aproximativ o mie de producatori agricoli picheteaza, miercuri, sediul Guvernului, acestia reclamand faptul ca agricultura este lasata de izbeliste si cerand demiterea ministrului Agriculturii, Daniel Constantin.

[UPDATE] Protestatarii au inceput sa arunce cu garduri in jandarmi, la Piata Victoriei, patru dintre manifestanti au fost ridicati, iar jandarmii au aruncat cu gaze lacrimogene pentru calmarea spiritelor, in final conflictul fiind stins.

Potrivit MEDIAFAX, timp de cateva minute circulatia rutiera a fost oprita, in zona in care picheteaza de trei ore producatorii agricoli, traficul fiind rulat dupa ce jandarmii au pus la loc gardurile de imprejmuire.

La ora transmiterii acestei stiri, protestatarii au fost calmati de interventia ampla a jandarmilor.

Politisti pe motociclete ruleaza in zona, iar efective de jandarmi au fost aduse pentru eventuale interventii.


Potrivit MEDIAFAX. protestatarii au adus cu ei un utilaj pe care a fost amplasata o macheta infatisand o vaca, precum si o orchestra. De asemenea, au venit cu o oaie care trage dupa ea un trenulet improvizat pe care sunt agatate mai multe bannere cu ciulini, cultura de baza a agriculturii: "Mancarea este puterea omului", "Sa va fie rusine ca ati distrus agricultura".

Pe trenuletul tras de oaie protestatarii au mai pus si un craniu de berbec cu mesajul "Atat a mai ramas din zootehnie".

Protestatarii poarta pe ei veste verzi inscriptionate cu mesajul "SOS, salvati agricultura Romaniei" si au in maini bannere inscriptionate "Dezinteresul guvernantilor plus seceta egal dezastrul zootehniei", "Munca noastra este sudoare si nu spaga", "Respectati legile nu mai prelungiti taxarea inversa", "Jos ministrul visator, puneti un agricultor", "Cerem demisia ministrului Agriculturii", "Ati promis investitii in agricultura. V-am votat, ne-ati inselat!".

Protestatarii au venit din mai multe judete ale tarii precum Teleorman, Brasov, Bacau, Botosani, Ialomita, Covasna, Constanta.

Protestul este organizat in parcarea Guvernului, aceasta fiind imprejmuita de garduri de protectie, dar si de un cordon de jandarmi.

Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.