Aurel Saramet, suspendat de la conducerea Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM, va fi cercetat in libertate in dosarul fraudelor bancare de 22 de milioane de euro, scrie MEDIAFAX.

Saramet a fost lasat sa plece de la DIICOT vineri, in jurul orei 00.15. Foarte probabil, insa, el va fi chemat, in perioada urmatoare, pentru a da noi declaratii, au declarat surse judiciare.

Procurorii DIICOT au retinut 33 de persoane, printre care liderul gruparii, Daniel Ruse, si vicepresedintele BRD, Claudiu Cercel, in cadrul aceluiasi dosar. Toti cei retinuti pentru 24 de ore au fost dusi in arestul central al Politiei Capitalei, urmand ca vineri sa fie prezentanti instantei, cu propunere de arestare preventiva.

La audieri au fost aduse, joi, o suta de persoane, intre care Aurel Saramet si angajati ministeriali, dupa ce anchetatorii au descins la locuintele a 50 de suspecti si la sediile societatile acestora din Bucuresti, Ilfov, Calarasi si Giurgiu.

Invinuitii din dosar sunt acuzati ca ar fi obtinut, in mod ilegal, de la Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, in baza unor documente falsificate, finantarea unor proiecte de achizitii utilaje, prin intermediul unor societati comerciale controlate de catre liderii gruparii, potrivit Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).

Activitatea infractionala a fost sprijinita, au aratat procurorii, de catre invinuitii Aurel Saramet, avand calitatea de director al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Alexandru Claudiu Cercel-Duca , vicepresedinte BRD, Mihai Grigoroiu, Catalin Ionut Rosu si Andrei Atanasiu, angajati in cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, si Florian Dragos Diaconescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.