Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, trebuie sa ia toate masurile permise de conventiile internationale pentru ca persoana vinovata sa plateasca, daca accidentul in care o tanara a fost lovita de un autoturism al Ambasadei Federatiei Ruse constituie o infractiune, considera premierul Ponta.

Potrivit MEDIAFAX, el a aratat ca a fost informat despre acest accident.

"Domnul Corlatean trebuie - si asta am vorbit cu domnia sa - trebuie sa ia toate masurile permise de conventiile internationale pentru ca, daca este vorba de o infractiune, persoana vinovata sa plateasca", a spus Ponta.

O tanara de 19 ani a fost lovita, duminica, in jurul orei 16.45, de un autoturism al Ambasadei Federatiei Ruse. Accidentul a avut loc pe o trecere de pietoni aflata la intersectia strazilor Camil Ressu si Ilioara.

Geoana: Rusia poate renunta partial la imunitate in cazul accidentului comis de angajatul rus

Soferul este cetatean rus, iar pe legimatia diplomatica este mentionat faptul ca este secretar al Ambasadei. El a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, precum si prelevarea de probe biologice, invocand imunitatea de care beneficiaza, potrivit unor surse judiciare.

Tanara de 19 ani lovita de o masina a Ambasadei Rusiei pe o trecere de pietoni din Sectorul 3 al Capitalei este in coma la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Bagdasar-Arseni, avand contuzii la creier, a declarat, luni, purtatorul de cuvant al unitatii sanitare, Florian Bica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.