Aproximativ 500 de angajati ai Oltchim Ramnicu Valcea au reluat protestele, miercuri dimineata, in fata pavilionului administrativ al unitatii.

[UPDATE] Conflict izbucnit la protestele de la Oltchim

Un conflict a izbucnit, miercuri, in fata combinatului Oltchim Ramnicu Valcea, intre protestatari si un grup de tineri care au ajuns acolo avand mai multe pancarte cu mesajul "Oltchim nu e OTV" si despre care protestatarii spun ca nu sunt angajati ai societatii, relateaza MEDIAFAX.

Incidentul a izbucnit in jurul orei 11.00, cand cinci tineri au ajuns in zona in care protesteaza aproximativ 600 de angajati ai Oltchim. Intre grupul de tineri si protestatari a izbucnit un conflict dupa ce multimea a cerut jandarmilor sa ii legitimeze, sustinand ca acestia nu sunt angajati ai combinatului si ca au fost trimisi pentru a perturba manifestatia.

Unii dintre salariati sustin ca tinerii ar fi fost trimisi de liderul de sindicat Mihai Diculoiu, caruia protestatarii ii cer demisia. Cei cinci tineri au fost scosi din multime de catre jandarmi si dusi in pavilionul administrativ al combinatului, unde dau declaratii jandarmilor.

Tinerii nu aveau la ei documente de identitate.

Pe de alta parte, inaintea acestui incident o delegatie a protestatarilor a mers la discutii cu managerii combinatului, care le-au promis salariatilor ca vor primi tichetele de masa pentru luna iulie si avansul pentru luna august.

"Am avut discutii cu managerul interimar al combinatului, Radu Olaru, care ne-a promis ca tichetele de masa pe luna iulie vor fi acordate joi, iar pana in 5 octombrie se va face plata avansului pe august. Nu avem un leu in buzunar si dormim prin sectii deoarece nu avem bani pentru naveta. Daca nu producem, vom muri cu totii. Daca va fi necesar, vom intra din nou in greva foamei, iar protestele nu vor inceta pana cand situatia nu se va rezolva", a afirmat unul dintre protestatari.



Oamenii spun ca vor renunta la proteste doar in momentul in care va fi reluata productia combinatului, conform stirileprotv.ro.
Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

"Am protestat pana acum o saptamana, am intrat si in greva foamei, au zis ca ne ajuta, dar uitati-va unde am ajuns. Vom ramane sa protestam pana cand se va relua productia. Maine se incheie si reviziile, curent electric nu mai avem, de lucrat nu se lucreaza, iar noi asteptam banii pe august si septembrie. Suntem disperati, sunt proteste pe termen nelimitat!", a afirmat un protestatar.

Liderul protestatarilor, Corneliu Cernev, spune ca salariatii de la Oltchim nu mai au incredere in guvernanti si ca oamenii si-au pierdut toate sperantele.

"Nu mai avem incredere nici in planurile lui Dan Diaconescu, nici in cei de la Guvern, care au spus ca ne ajuta cu fonduri, cu credite, cu salariile restante. Am reluat protestele pe platforma, vrem ca acest combinat sa mai aiba viitor. Acum combinatul nu are niciuun viitor", a declarat Corneliu Cernev.

Citeste si:
Top 5 lucruri pe care trebuie să le ştii despre un business în...
Top 5 lucruri pe care trebuie...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.