Deputatul PSD Andrei-Valentin Sava propune ca, incepand de anul viitor, preotii si personalul neclerical sa fie scutiti de plata impozitului pe venit de 16%.

"Aceasta idee este rodul consultarilor pe care le-am avut cu oamenii din Ploiesti. Este o recunoastere a rolului social pe care il are Biserica", a declarat deputatul PSD pentru gandul.info.

Sava sustine ca nu a realizat inca o estimare a impactului pe care aceasta masura ar urma sa il aiba asupra bugetului, dar pentru ca este vorba de Biserica, acest lucru nu este atat de important.

Propunerea legislativa a deputatului

"Cred ca atunci cand vorbim de sprijinirea Bisericii impactul bugetar nu este foarte important. Este un pret foate mic raportat la serviciile pe care personalul clerical le ofera pentru comunitate", a mai adaugat deputatul.

Totusi, purtatorul de cuvant al Patriarhiei, Constantin Stoica, spune ca deputatul nu s-a consultat cu reprezentantii Bisericii inainte de a crea acest proiect de lege.

Expunerea de motive atasata proiectului de lege

"Este o initiativa care nu a fost inca acceptata de Executiv. Nu a discutat cu Patriarhia niciodata. Cei de la Patriarhie au aflat din presa", a declarat Stoica pentru gandul.info.

Mai mult de atat, purtatorul de cuvant al Patriarhiei sustine ca, din informatiile pe care le are, documentul nu a fost redactat corect si trebuie retras.

"E in stadiul de intentie in mintea deputatului. Nu a discutat cu noi si nici Biroul Permanent nu a luat-o in seama", a afirmat Stoica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.