Ministrul Apararii Nationale, Corneliu Dobritoiu se afla sambata la Sibiu, la inceperea lucrarilor Comitetului Militar al NATO, relateaza MEDIAFAX.

Cu acest prilej, ministru a declarat ca, "in principiu", Romania va incepe retragerea trupelor din Afganistan din a doua jumatate a anului viitor, calendarul fiind in curs de dezbatere.

"Romania saluta decizia Summit-ului de la Chicago, ca incepand din 2014 fortele afgane sa isi asume responsabilitati in domeniul securitatii. Calendarul nostru este in curs de dezbatere cu aliatii. In principiu, vom incepe retragerea trupelor din Afganistan din a doua jumatate a anului viitor, urmand ca dupa 2014, in deplin acord cu aliatii, pe principiul «impreuna am intrat, impreuna iesim din Afganistan, sa asiguram o prezenta minimala pentru asigararea conditiilor de instruire si mentorship a fortelor de securitate afgane", a declarat Corneliu Dobritoiu.

Lucrarile consiliului au fost deschise de presedintele Comitetului Militar al NATO, general Knud Bartels, si de ministrul roman al Apararii, Corneliu Dobritoiu. Sefii apararii din cele 28 de tari membre ale NATO vor discuta la Sibiu despre operatiile Aliantei aflate in desfasurare, precum si aspecte-cheie de pe agenda organizatiei.

Potrivit reprezentantilor MApN, conferinta se va concentra pe provocarile mediului general de securitate, precum si pe operatiile aliate aflate in desfasurare in Afganistan si in Balcanii de Vest. Discutiile se vor axa, de asemenea, pe stadiile transformarii NATO si pe revizuirea structurii Statului Major Militar International (IMS), care este partea executiva a Comitetului Militar. Conferinta se va incheia cu alegerea noului director general al IMS.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.