O delegatie a Comisiei de la Venetia va vizita Bucurestiul, in vederea elaborarii unei opinii referitoare la situatia constitutionala din Romania, se precizeaza pe site-ul oficial al Comisiei.

[UPDATE] CSM a discutat cu expertii Comisiei de la Venetia despre ingerinte ale politicului in justitie

Presedintele si vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Alina Ghica si Oana Schmidt-Haineala, s-au intalnit, luni, la sediul CSM, cu o delegatie de experti a Comisiei Europene pentru Democratie prin Drept (Comisia de la Venetia), condusa de Thomas Markert, seful Secretariatului Comisiei de la Venetia, scrie MEDIAFAX.

"Discutiile au vizat aspecte privind recentele evolutii din Romania si consecintele acestora asupra sistemului judiciar. Expertii Comisiei au fost informati in legatura cu pozitia adoptata de Consiliul Superior al Magistraturii fata de unele ingerinte ale politicului la adresa autoritatii judecatoresti", se arata intr-un comunicat de presa al CSM.

De asemenea, au fost prezentate si prioritatile pe termen mediu ale Consiliului, in marja recomandarilor adresate Romaniei in Raportul de progrese din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare si din perspectiva principiilor fundamentale ce guverneaza statul de drept si democratia, a precizat sursa citata.



Reprezentantii Comisiei de la Venetia au mers luni dimineata la sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Liderul grupului parlamentar PDL din Camera Deputatilor, Mircea Toader, a declarat vineri, la Galati, intr-o conferinta de presa, ca vizita Comisiei de la Ventia vine ca urmare a unei solicitari a Comisiei Europene si are la baza faptul ca Romania are o perceptie proasta pe plan extern.

Astfel, vizita Comisiei ar fi una de verificare, pentru a vedea daca in Romania se respecta principiile statului de drept, scrie hotnews.ro.

Reprezentantii vor face o oprire si la Cotroceni pentru a discuta cu presedintele Traian Basescu. Intalnirea va avea loc de la ora 14:30, conform site-ului Administratiei Prezidentiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.