Peste trei milioane de romani nu ar trebui sa se regaseasca pe listele electorale folosite la Referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, din 29 iulie.

Mai exact, 2,5 milioane de romani ar putea fi scosi de pe listele electorale permanente pentru ca se afla in strainatate, scrie romanialibera.ro.

Alte 500.000 de persoane ar avea buletinul expirat. In listele electorale s-ar afla si 60.000 de persoane decedate.

PDL acuza USL si MAI de frauda: Se vor radia milioane de alegatori

La referendum 2012, pe listele electorale permanente se aflau 18.292.464 de persoane. Potrivit rezultatelor finale prezentate de BEC dupa vot, au votat 46,24% dintre aceste persoane, adica 8.459.053 persoane.

Potrivit surselor Realitatea TV, pe listele electorale intocmite de Guvern pe baza raportarilor de la primarii, pe aceste liste electorale ar figura mai putin de 15,5 milioane de persoane.

Daca CCR va lua in considerare aceste liste, cvorumul de 50%+1 de alegatori prezenti la vot va fi atins, iar presedintele Traian Basescu ar fi demis.

Premierul a dat garantii ca datele care vor fi transmise CC nu sunt inventate sau calculate de USL.

"Pot sa va garantez faptul ca toate cifrele care vor fi transmise azi catre CC nu sunt cifre nici inventate, nici calculate de noi. Sunt cifrele bazate pe documente", a spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.